Morčací paprikáš (fotorecept)

Autor receptu: frona

Často robievam paprikáš z kuraťa, lebo môj zať, vnuk a manžel ho majú veľmi radi. Dnes som ho skúsila urobiť z morčacieho krídla... bol celkom fajn, no kuraciemu sa nevyrovná. Ale aj tak sa s vami podelím o recept.

15 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji speníme cibuľku do zlatista
  2. Prudko opečieme mäso a pridáme koreniny(mleté korenie, rasca,červená paprika) a soľ. Podlejeme vodou
  3. Zavrieme tlakový hrniec a varíme niečo cez hodinu. Morčacie krídlo bolo dosť tuhé
  4. Keď sa mäsko uvarí, oberieme ho od kostí, urobíme omáčku tak, že do šťavy dáme múku, smotanu a mlieko. Ponorným mixérom všetko rozmixujeme a povaríme asi tak 5 minút.Dochutíme vegetou a polievkovým korením. Potom vložíme mäsko späť do omáčky. Podávame s haluškami.