Foto: ailuj82
Neviem, či sú pravé z Moravy, ale moja babka ich pod takým názvom odtiaľ doniesla asi pred 40 rokmi...
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Z mlieka cukru a droždia pripravíme kvások.
-
2
Ku kvásku pridáme múku, vajcia, soľ, maslo a masť. Vypracujeme cesto, ak je veľmi riedke, pridáme trochu múky. Na teplom mieste necháme kysnúť asi hodinu.
-
3
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm
-
4
Odkrajujeme štvorce cca 7x7 cm a plníme ochuteným tvarohom. Ja som použila s orechami, ale ten sa mi zdal málo sladký, tak som ho trochu pricukrila. Ten s hrozienkami a vanilkou bol výborný :) Tvarujeme buchtičky,
-
5
ktorých vrch ponoríme do mlieka a hneď do práškového cukru. Ten sa tam krásne nalepí a po upečený je chrumkavý :) Ukladáme na plech vystlaný papierom. Na plechu necháme podkysnúť asi 10 min. a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 min.
-
6
Upečené sú krásne do zlata....
-
7
....a sú tááák chrumkavé na vrchu.... MŇAM
@afataga - je to také mastnejšie cesto, ale také má byť :)
Lenže ty ich namáčaš do mlieka. To je pre mňa príjemná zmena, vyskúšam.