Moravské buchtičky (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Neviem, či sú pravé z Moravy, ale moja babka ich pod takým názvom odtiaľ doniesla asi
pred 40 rokmi...
26 porcií |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Z mlieka cukru a droždia pripravíme kvások.
- Ku kvásku pridáme múku, vajcia, soľ, maslo a masť. Vypracujeme cesto, ak je veľmi riedke, pridáme trochu múky. Na teplom mieste necháme kysnúť asi hodinu.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm
- Odkrajujeme štvorce cca 7x7 cm a plníme ochuteným tvarohom. Ja som použila s orechami, ale ten sa mi zdal málo sladký, tak som ho trochu pricukrila. Ten s hrozienkami a vanilkou bol výborný :)
Tvarujeme buchtičky,
- ktorých vrch ponoríme do mlieka a hneď do práškového cukru. Ten sa tam krásne nalepí a po upečený je chrumkavý :) Ukladáme na plech vystlaný papierom. Na plechu necháme podkysnúť asi 10 min. a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 min.
- Upečené sú krásne do zlata....
- ....a sú tááák chrumkavé na vrchu.... MŇAM