Moravské buchtičky (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Neviem, či sú pravé z Moravy, ale moja babka ich pod takým názvom odtiaľ doniesla asi pred 40 rokmi...

26
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka cukru a droždia pripravíme kvások.
  2. Ku kvásku pridáme múku, vajcia, soľ, maslo a masť. Vypracujeme cesto, ak je veľmi riedke, pridáme trochu múky. Na teplom mieste necháme kysnúť asi hodinu.
  3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm
  4. Odkrajujeme štvorce cca 7x7 cm a plníme ochuteným tvarohom. Ja som použila s orechami, ale ten sa mi zdal málo sladký, tak som ho trochu pricukrila. Ten s hrozienkami a vanilkou bol výborný :) Tvarujeme buchtičky,
  5. ktorých vrch ponoríme do mlieka a hneď do práškového cukru. Ten sa tam krásne nalepí a po upečený je chrumkavý :) Ukladáme na plech vystlaný papierom. Na plechu necháme podkysnúť asi 10 min. a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 min.
  6. Upečené sú krásne do zlata....
  7. ....a sú tááák chrumkavé na vrchu.... MŇAM