Mon cheri (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Sú výborné :) recept mám z mimibazaru. Autorkou je Adriana S. (adrika280) ID 34442
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Lísktové cesto rozvaľkáme na tenký plát podľa veľkosti plechu, husto popicháme vidličkou a pečieme v dobre vyhriatej rúre pri 200 ° cca 12 minút.
- Cesto:
vajcia, cukor, olej slahame min. 5 minut, pokial vajcia nie su pekne naslahane, potom pridame vodu a este slahame.
- Pridáme múku zmiešanú s prdopeč a ešte trocha šľaháme.
- Takto pripravené cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 200 ° 15 - 20 minút.
- Višne odkôstkujeme a necháme na sitku odkvapkať. Šťavu z kompótu dolejeme do 500 ml, odoberieme asi 100 ml, v ktorej rozmiešame 3 PL gustinu.
- Keď šťava zovrie, prilejeme šťavu s gustinom a povaríme. Potom pridáme višne a rum podľa chuti. Krátko povaríme.
- Ešte teplú višňovú zmes opatrne nalejeme na cesto a zarovnáme. Necháme dobre vychladnúť. To alobalové čudo je moja výroba :D Rámik na cesto - to je z kartónu obtočený alobalom... na také tekuté plnky :)
- Ideme na krém: plátky želatíny necháme napučať.
- V mlieku rozšľaháme pudingový prášok, 4 žĺtka, cukor a za stáleho miešania uvaríme puding.
- Želatínu vyžmýkame a pridáme do horúceho pudingu. Miešame, kým sa nám nerozpustí.
- Bielka vyšľaháme a opatrne zamiešame do ešte teplého pudingu. Necháme dobre vychladnúť.
- Vyšľaháme tuhú šľahačku. Odoberieme 3 kopcovité PL a ostatné zamiešame do vychladnutej pudingovej masy.
- Pudingovo - šľahačkovú zmes opatrne nalejeme na vychladnutú višňovú zmes, zarovnáme a necháme stuhnúť v chlade.
- Spodnú časť lístkového cesta potrieme tenkou vrstvy šľahačky, ktorú sme si odložili a pokrájame na kocky.
- Postupne prikladáme na stuhnutý krém šľahačkovou stranou nadol a veľmi jemne pritlačíme.
- Nakoniec poprášime práškovým cukrom no a môžeme krájať.
- Sú uplne že BOOMBOOVÉEEE :) Dobrú chuť !