Mon cheri (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Sú výborné :) recept mám z mimibazaru. Autorkou je Adriana S. (adrika280) ID 34442

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Lísktové cesto rozvaľkáme na tenký plát podľa veľkosti plechu, husto popicháme vidličkou a pečieme v dobre vyhriatej rúre pri 200 ° cca 12 minút.
  2. Cesto: vajcia, cukor, olej slahame min. 5 minut, pokial vajcia nie su pekne naslahane, potom pridame vodu a este slahame.
  3. Pridáme múku zmiešanú s prdopeč a ešte trocha šľaháme.
  4. Takto pripravené cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 200 ° 15 - 20 minút.
  5. Višne odkôstkujeme a necháme na sitku odkvapkať. Šťavu z kompótu dolejeme do 500 ml, odoberieme asi 100 ml, v ktorej rozmiešame 3 PL gustinu.
  6. Keď šťava zovrie, prilejeme šťavu s gustinom a povaríme. Potom pridáme višne a rum podľa chuti. Krátko povaríme.
  7. Ešte teplú višňovú zmes opatrne nalejeme na cesto a zarovnáme. Necháme dobre vychladnúť. To alobalové čudo je moja výroba :D Rámik na cesto - to je z kartónu obtočený alobalom... na také tekuté plnky :)
  8. Ideme na krém: plátky želatíny necháme napučať.
  9. V mlieku rozšľaháme pudingový prášok, 4 žĺtka, cukor a za stáleho miešania uvaríme puding.
  10. Želatínu vyžmýkame a pridáme do horúceho pudingu. Miešame, kým sa nám nerozpustí.
  11. Bielka vyšľaháme a opatrne zamiešame do ešte teplého pudingu. Necháme dobre vychladnúť.
  12. Vyšľaháme tuhú šľahačku. Odoberieme 3 kopcovité PL a ostatné zamiešame do vychladnutej pudingovej masy.
  13. Pudingovo - šľahačkovú zmes opatrne nalejeme na vychladnutú višňovú zmes, zarovnáme a necháme stuhnúť v chlade.
  14. Spodnú časť lístkového cesta potrieme tenkou vrstvy šľahačky, ktorú sme si odložili a pokrájame na kocky.
  15. Postupne prikladáme na stuhnutý krém šľahačkovou stranou nadol a veľmi jemne pritlačíme.
  16. Nakoniec poprášime práškovým cukrom no a môžeme krájať.
  17. Sú uplne že BOOMBOOVÉEEE :) Dobrú chuť !