Foto: lucero
16
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme suroviny.Načistíme si zemiaky,cibuľu a cesnak.
-
2
Zemiaky a cibuľu si postrúhame na robote.Cesnak si pokrájame na drobno a pridáme k zemiakom.
-
3
Do zmesy pridáme majoránku a čierne korenie podľa uváženia,červenú papriku v soli a vajcia.
-
4
K zmesy pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať.
-
5
Dôkladne premiešame a pridáme polohrubú múku podľa uváženia aby masa nebola ani riedka,ani hustá.
-
6
Z takto pripravenej masy môžeme začať piecť placky,ktorých by malo byť približne 16 kusov,podľa veľkosti.
-
7
A toto je výsledok!
Vždy robievam s petržlenovou vňaťou a pridávam za hrsť ovsených vločiek a drvenú rascu, papriku len klasickú (možno skúsiš aj s mojimi prísadami):-))
...keďže ja som závislák na petržlenovej vňati, môžem to len odporučiť. Ja ju dávam aj do fašírky, aj do praženice, do sedliackej omelety :)