Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso fotorecept

sracz - fotkasracz, 24. januára 2013 20:43
Ďalšie recepty »
Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso  (fotorecept)Foto: sracz

Slovo robí chlapa a sľuby sa majú plniť! Verím, že čo domáci majster, to osobitý rcp. Ja som si pred rokmi začal zostavovať ten svoj, až som dospel k tomuto. Ten nám chutí najviac. Zostavu si skladám podľa druhu mäsa, ktoré dostanem, či momentálnych absorbcií chuťových kanálikov, želaní konzumentov, ... ! Ale priznávam sa, že spravidla podľa toho, čo mám v špajze, chladničke, či v „NZ_toch“ (Nedotknuteľných Zásobách). Výhoda mojej „mixtúry“ spočíva práve v jej variabilite pre rôzne druhy mäsa!

4
porcie
20 min
príprava

Suroviny

1 ks menšia
5 ks (strúčiky)
6 PL
2 PL
500 ml
2 PL
1 ks (žĺtky)
1 ML
1 PL kvalitná
1 KL
1 KL zrniečka
1 PL
1 ks
1 ks umytý (kôra)
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    takto si poukladáme potrebné ingrediencie

    Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    plátky (rezne, steaky, …) diviny dôkladne odblaníme a umyjeme pod tečúcou studenou vodou

    Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    červenú cibuľu pokrájame na malé kocky (2x2x2 mm), cesnak pretlačíme a v pomocnej mise (ja používam stredne veľkú „kysku“ aj s vekom) vyšľaháme všetky ingrediencie na jednoliatu tekutú hmotu marinády,

    Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do ktorej poukladáme vysušené plátky diviny; nádobu dôkladne uzytvoríme a uložíme do chladničky; každý deň mäso poprekladáme, misu opäť uzatvoríme a vrátime do chladničky; ja som mal takto mäso v marináde od pondelka odpoludnia až do nedeľňajšieho rána, kedy som ho udusil na sviatočný obed

    Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso  (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist