Tento recept a zvyk som si doniesla z detstva aj do svojej rodiny. Samozrejme, varievam rôzne rybacie polievky, ale túto len na Vianoce.
Postup
-
1
Kaprovi odrežeme hlavu, prekrojíme po dĺžke, vyberieme chrbticu. Zostanú nám dve filety. Dáme variť do väčšieho hrnca, aj s dvoma hlavami a korením. Pridáme očistenú koreňovú zeleninu vcelku, cibuľu, vegetu alebo soľ a kocku bujónu - kto čo má rád, resp. Solčanku. Varíme pomaly, do zmäknutia zeleniny.
- 2
Vyberieme ryby na tanier, necháme vychladnúť a očistíme mäso od kostičiek. Je to piplačka:), ale raz za rok..:)) Koreňovú zeleninu pokrájame na tenké kolieska. Cibuľu odstránime, aj koreniny. Môžeme vývar precediť cez sitko.
- 3
Vedľa si pripravíme nie veľmi tmavú maslovú zásmažku. Odstavíme z tepla, a pridáme mletú papriku. Premiešame a zalejeme rýchlo studenou vodou - zároveň miešame. Mne sa hrčky nerobia, ale keby sa tak stalo, stačí vyliať do polievky cez hustejšie sitko.
- 4
Do vývaru vložíme obraté mäso z rýb, pokrájanú zeleninu a vlejeme zásmažku. Premiešame anecháme zovrieť, povaríme cca 3 min. Odstavíme a vmiešame posekanú vňaťku. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
honestka - tak uvar a nafoť, tešíme sa:))
tinca - sranda, že presne rovnaký recept:)