Moja šošovica na pekáči podávaná s ryžou
Autor receptu: anikka
Veľmi chutný,sýty obedik.
5-8 porcií |
10-15 minút príprava |
1,5-2 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme si variť šošovicu aj ryžu (podľa návodu).Očistíme a nakrájame cibuľu,ocistíme cesnak a pripravime si hlbší pekáč .
Ďalej ocistíme si dve mrkvy ktoré nakrájame na male kocky spolu zo zelerom a dve mrkvy nastruhame na hrubom struhadle.
- Do pekača dáme maslo,rozpalime ,pridáme cibuľu a nakrájany stručik cesnaku a por ktory sme si vopred nakrajali na male kusky ,po chvilke možme pridat zeleninu ktoru restujeme 2-3 minutky.Keď je zelenina polomakká pridáme vodu,bujon korenie zamiešame ďalej vysypeme precedenu a odkvapkanu šošovicu.Zakryjeme a a občasneho premiešania dusíme cca 8-10 minut.
- Pridáme pretlak a dusime ešte aspon 5 minut,nakonie pretlačime 5 stručikov cesnaku,zamiešame a navrch nastruhame tvrdy syr podla chuti ale nieje to nutne =)
.
- Hotove podávame s ryžou (ja použivam natural),a možme podávať.
Dobru chuť.