Moja šošovica na pekáči podávaná s ryžou

Autor receptu: anikka

Veľmi chutný,sýty obedik.

5-8
porcií
10-15 minút
príprava
1,5-2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme si variť šošovicu aj ryžu (podľa návodu).Očistíme a nakrájame cibuľu,ocistíme cesnak a pripravime si hlbší pekáč . Ďalej ocistíme si dve mrkvy ktoré nakrájame na male kocky spolu zo zelerom a dve mrkvy nastruhame na hrubom struhadle.
  2. Do pekača dáme maslo,rozpalime ,pridáme cibuľu a nakrájany stručik cesnaku a por ktory sme si vopred nakrajali na male kusky ,po chvilke možme pridat zeleninu ktoru restujeme 2-3 minutky.Keď je zelenina polomakká pridáme vodu,bujon korenie zamiešame ďalej vysypeme precedenu a odkvapkanu šošovicu.Zakryjeme a a občasneho premiešania dusíme cca 8-10 minut.
  3. Pridáme pretlak a dusime ešte aspon 5 minut,nakonie pretlačime 5 stručikov cesnaku,zamiešame a navrch nastruhame tvrdy syr podla chuti ale nieje to nutne =) .
  4. Hotove podávame s ryžou (ja použivam natural),a možme podávať. Dobru chuť.