Foto: jablonovykvet
Vždy mi chutilo halászle, avšak málokedy som mala prístup k viacerým druhom riečnych rýb a ak som už nejaké ryby mala, pripravila som si Zobraziť celý popisVždy mi chutilo halászle, avšak málokedy som mala prístup k viacerým druhom riečnych rýb a ak som už nejaké ryby mala, pripravila som si ich inak. Tak som vyskúšala urobiť si rybaciu polievku z obyčajného filé. Všetkým chutilo a tak ju odvtedy robievam takto.
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji som spenila cibuľku dozlatista a potom som pridala mletú červenú papriku. Trochu popražila aby sa uvoľnila typická vôňa.
-
2
K cibuľke a paprike som pridala lečo a vývar podľa potreby. Pridala som aj polovicu rybieho filé a dochutila soľou, bobkovým listom, novým korením, čiernym korením a nechala povariť cca 30 minút. Ak máte čas, kľudne môžete variť na miernom plameni aj dlhšie, aby prešli chute, nech sa to aj rozvarí, aj tak sa to bude mixovať.
-
3
Keď sa polievka dostatočne dlho varila, povyberala som z nej bobkový list a celé korenia a všetko dokopy pomixovala do hladkej zmesy. Pridala som tam zvyšok rybieho filé (kvôli celým kúskom ryby) a paradajkový pretlak. Kto chce môže dať aj väčšie množstvo filé, príp. inú rybu, ja som použila, čo som mala. Poriadne som zmes premiešala, aby sa mi pretlak rozpustil - ten to celé krásne zafarbil, dochutil aj zahustil. Nechala som variť ďalších 15 minút a výsledok už vidíte na úvodnej fotke. Celkom bolo polievky niečo pod 2 litre. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu