Moja rybacia polievka (fotorecept)

Autor receptu: jablonovykvet

Vždy mi chutilo halászle, avšak málokedy som mala prístup k viacerým druhom riečnych rýb a ak som už nejaké ryby mala, pripravila som si ich inak. Tak som vyskúšala urobiť si rybaciu polievku z obyčajného filé. Všetkým chutilo a tak ju odvtedy robievam takto.

50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji som spenila cibuľku dozlatista a potom som pridala mletú červenú papriku. Trochu popražila aby sa uvoľnila typická vôňa.
  2. K cibuľke a paprike som pridala lečo a vývar podľa potreby. Pridala som aj polovicu rybieho filé a dochutila soľou, bobkovým listom, novým korením, čiernym korením a nechala povariť cca 30 minút. Ak máte čas, kľudne môžete variť na miernom plameni aj dlhšie, aby prešli chute, nech sa to aj rozvarí, aj tak sa to bude mixovať.
  3. Keď sa polievka dostatočne dlho varila, povyberala som z nej bobkový list a celé korenia a všetko dokopy pomixovala do hladkej zmesy. Pridala som tam zvyšok rybieho filé (kvôli celým kúskom ryby) a paradajkový pretlak. Kto chce môže dať aj väčšie množstvo filé, príp. inú rybu, ja som použila, čo som mala. Poriadne som zmes premiešala, aby sa mi pretlak rozpustil - ten to celé krásne zafarbil, dochutil aj zahustil. Nechala som variť ďalších 15 minút a výsledok už vidíte na úvodnej fotke. Celkom bolo polievky niečo pod 2 litre. Dobrú chuť!