Foto: babkamt
Prvý chlieb sa mi moc nevydaril,asi som dala zlý papier na pečenie.Tento krát som nepoužila papier, ale silikónovú podložku.Výsledok posúďte vy.
na 200-180 °C
Postup
-
1
Z droždia, 1 čajovej lyžičky cukru a trochu vlažnej vody spravíme kvások. Medzitým preosejeme múku rozmiešanú so soľou a 1 pl cukru, rascou.Do zbytku vody som rozmiešala 1 pl oleja.Zarobila som cesto.Ručne som ho dobre vymiesila a dala vykysnúť.
-
2
Vykysnuté cesto som ešte raz premiesila a vytvarovala bochník.Nechala som ho ešte asi 20 minôt kysnúť,kým sa mi zohriala rúra.Do rúry som vložila do malaj mištičky asi 3 dcl vriacej vody.Trúbu som nastavila na 200°C.
-
3
Pre vložením do rúry som chlieb potrela vodou a posypala slnečnicovými semienkami.Piekla som ho 20 minút,potom som stiahla teplotu na 180°C a ešte 40 minút som ho dopekala. Ešte horúci chlieb som potrela vodou.Upečený chlieb som nechala na mriežke vychladnúť.Piekla som ho na spodnej priečke.
-
5
Chlebík som si hneď dala s maslom,rajčinou a paprikou.
-
6
A tu je môj prvý pokus.Asi som dala zlý papier na pečenie,lebo keď som chcela z chleba odstrániť papier,otrhávala som aj boky chleba.Tento som piekla na druhej priečke odspodu.Tento neúspech ma neodradil.Porovnajte prvý a druhý chlieb.Druhý má vypečenú kôrku,zvnútra je pórovitý,vláčny.
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-zemiakovy-chlieb-fotorec...
Zachvíľu pôjdem pozrieť do skleníka,kde som o tretej dala kysnúť cesto,že čo robí.
@bozulka má pravdu,ked vraví,že si napíš celý postup,tak ako ked ideš piecť koláč.Ja viem že pre toho kto to vie,tak je to ľahké,ale trvaj na tom aby ti nadiktoval krok za krokom a ty si to pekne zapíš!Dva-tri razy uložíš a naučiš sa .
Ja napr.neviem pridať foto pod komentáre.Tiež by som sa rada pochváliť nejakým rcp,ktorý odskúšam a vydarí sa alebo nie.Lebo už aj tak sa mi stalo.
Dúfam do budúcna,že sa aj to naučím.Aj tebe držím palce!
A čo sa týka toho, že si chceš niečo zapamätať,je dobrá rada od Bozulky, ja mám zošit kde som si tiež zapisovala po bodoch postupy, potom som pár krát šla podľa nich a neskôr som už nepotrebovala zošit, treba to párkrát zopakovať a potom ti to zostane v pamäti. A ja neviem možno ani toľko čo ty, lebo ma už nemá kto učiť, ale som rada, že viem aspoň to, čo viem.