Foto: ancicka
Tento chlebík piekla moja mama a aj stará mama,teraz pečiem ja.
príprava
na 200°C-30min a 30 mi °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny...
-
2
do vajnlika vysypeme múku,urobíme jamku ostruháme zeniaky ,rozmrvíme droždie a s trochou vody zarobímr kvasok.Ked vykysne pridáme ostatok.
-
3
Zapravíme na chleba,najlepšierukou ,aspoň 20-30 min.Necháme vykysnúť.
-
4
Ked je cesto vykysnúte,vyvaľame,
-
5
a dame do košíka troška podkýsnúť.Medzi tým si vyhrejeme rúru na 200°C.Cesto dáme na pomastený plech a potrieme vodou.Ked je vyhriata ,30 min.pečieme pri tejto peplote a potom znížime na 120 °C a pečieme ešte pol hodiny.Na dno rúry dáme šalku s vodou.
-
6
Ked je chlebík upečený ,ešte horúci potrieme studenou vodou.Necháme vychladnúť na mrieške.Dobrú chuť!
máš tam všetko, rady, recepty, ale aj na Vareche je veľa receptov do pekárničky