Môj druhý doma pečený chlieb

Autor receptu: babkamt

Prvý chlieb sa mi moc nevydaril,asi som dala zlý papier na pečenie.Tento krát som nepoužila papier, ale silikónovú podložku.Výsledok posúďte vy.

60 minút
na 200-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia, 1 čajovej lyžičky cukru a trochu vlažnej vody spravíme kvások. Medzitým preosejeme múku rozmiešanú so soľou a 1 pl cukru, rascou.Do zbytku vody som rozmiešala 1 pl oleja.Zarobila som cesto.Ručne som ho dobre vymiesila a dala vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto som ešte raz premiesila a vytvarovala bochník.Nechala som ho ešte asi 20 minôt kysnúť,kým sa mi zohriala rúra.Do rúry som vložila do malaj mištičky asi 3 dcl vriacej vody.Trúbu som nastavila na 200°C.
  3. Pre vložením do rúry som chlieb potrela vodou a posypala slnečnicovými semienkami.Piekla som ho 20 minút,potom som stiahla teplotu na 180°C a ešte 40 minút som ho dopekala. Ešte horúci chlieb som potrela vodou.Upečený chlieb som nechala na mriežke vychladnúť.Piekla som ho na spodnej priečke.
  4. Chlebík som si hneď dala s maslom,rajčinou a paprikou.
  5. A tu je môj prvý pokus.Asi som dala zlý papier na pečenie,lebo keď som chcela z chleba odstrániť papier,otrhávala som aj boky chleba.Tento som piekla na druhej priečke odspodu.Tento neúspech ma neodradil.Porovnajte prvý a druhý chlieb.Druhý má vypečenú kôrku,zvnútra je pórovitý,vláčny.