Polievka miso
Miso polievka
Autor receptu: shanshi
Polievka sa nazýva tiež „japonský zázrak“ a patrí medzi najzdravšie polievky sveta. Recept
pripravili šikovní študenti SOŠ obchodu a služieb
zo Žiaru nad Hronom.
Postup
- Huby shitake namočíme do vody asi na jednu hodinu. Vývar vylejeme do hrnca, pridáme riasu Nori a privedieme do bodu varu. Riasu vyberieme.
- Do vývaru pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na kolieska.
- Keď bude mrkva polomäkká, pridáme dozlatista opražené na kocky nakrájané tofu, namočené shitake huby, očistenú a na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný zázvor a necháme variť.
- Keď budú suroviny mäkké, pridáme do polievky saké a sezamové semienka. Necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme žeruchu a morské riasy. Polievku podávame s vložkou ryžových rezancov, ktoré uvaríme v osolenej vode.