Polievka miso

Miso polievka

Autor receptu: shanshi

Polievka sa nazýva tiež „japonský zázrak“ a patrí medzi najzdravšie polievky sveta. Recept pripravili šikovní študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.

4
porcie

Postup

  1. Huby shitake namočíme do vody asi na jednu hodinu. Vývar vylejeme do hrnca, pridáme riasu Nori a privedieme do bodu varu. Riasu vyberieme.
  2. Do vývaru pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na kolieska.
  3. Keď bude mrkva polomäkká, pridáme dozlatista opražené na kocky nakrájané tofu, namočené shitake huby, očistenú a na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný zázvor a necháme variť.
  4. Keď budú suroviny mäkké, pridáme do polievky saké a sezamové semienka. Necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme žeruchu a morské riasy. Polievku podávame s vložkou ryžových rezancov, ktoré uvaríme v osolenej vode.