Recept od Khalila Tribaka
Postup
-
1
Najprv si pripravíme riasy. Tie väčšie hnedé sú riasy kombu, tie menšie čierne sušené wakame riasy.
-
2
Do asi 3 litrov studenej vody namočíme kombu riasy. Necháme zohrievať pri teplote max. 80 °C asi 20 minút.
-
3
Zatiaľ nakrájame na jemno jarnú cibuľku, na tenké plátky šampiňóny a na malé kocky tofu. Do každej misky dáme každú z týchto ingrediencií a všade pridáme aj štipku sušenej wakame riasy.
-
4
Z hrnca s vývarom vyberieme kombu riasy, necháme trochu vychladnúť a vložíme miso pastu. Poriadne rozhabarkujeme.
-
5
Vývar nalievame do pripravených misiek, ale pred každým nabratím vývar rozmiešame, pretože pasta vo vývare má tendenciu usádzať sa dole.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Dakujeme za pripomienku. Chybu sme opravili.
Najemno nakrajanu varenu kombu riasu mozete pouzit ako vlozku do polievky:
varecha.pravda.sk/recepty/hrstkova-polievka-podla-makrobi...
alebo do salatu. Mozete ju tiez pouzit ako wrap a naplnit zeleninou, ...