Foto: skolavareniapolus
Recept od Khalila Tribaka
Postup
-
1
Najprv si pripravíme riasy. Tie väčšie hnedé sú riasy kombu, tie menšie čierne sušené wakame riasy.
-
2
Do asi 3 litrov studenej vody namočíme kombu riasy. Necháme zohrievať pri teplote max. 80 °C asi 20 minút.
-
3
Zatiaľ nakrájame na jemno jarnú cibuľku, na tenké plátky šampiňóny a na malé kocky tofu. Do každej misky dáme každú z týchto ingrediencií a všade pridáme aj štipku sušenej wakame riasy.
-
4
Z hrnca s vývarom vyberieme kombu riasy, necháme trochu vychladnúť a vložíme miso pastu. Poriadne rozhabarkujeme.
-
5
Vývar nalievame do pripravených misiek, ale pred každým nabratím vývar rozmiešame, pretože pasta vo vývare má tendenciu usádzať sa dole.
Dakujeme za pripomienku. Chybu sme opravili.
Najemno nakrajanu varenu kombu riasu mozete pouzit ako vlozku do polievky:
varecha.pravda.sk/recepty/hrstkova-polievka-podla-makrobi...
alebo do salatu. Mozete ju tiez pouzit ako wrap a naplnit zeleninou, ...