Miso polievka fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 18. februára 2017 10:00
Ďalšie recepty »

Recept od Khalila Tribaka, ktorý si vyskúšali výhercovia januárového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si pripravíme riasy. Tie väčšie hnedé sú riasy kombu, tie menšie čierne sušené wakame riasy.

    Miso polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do asi 3 litrov studenej vody namočíme kombu riasy. Necháme zohrievať pri teplote max. 80 °C asi 20 minút.

    Miso polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ nakrájame na jemno jarnú cibuľku, na tenké plátky šampiňóny a na malé kocky tofu. Do každej misky dáme každú z týchto ingrediencií a všade pridáme aj štipku sušenej wakame riasy.

    Miso polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z hrnca s vývarom vyberieme kombu riasy, necháme trochu vychladnúť a vložíme miso pastu. Poriadne rozhabarkujeme.

    Miso polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vývar nalievame do pripravených misiek, ale pred každým nabratím vývar rozmiešame, pretože pasta vo vývare má tendenciu usádzať sa dole.

    Miso polievka (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist