Minitortičky Pavlova
Autor receptu: johaneska
Mala som ešte asi polovicu konzervy kokosového mlieka a bolo mi ľúto ho vyhodiť. Tak som ho použila ako šľahačku na tieto minitortičky.
3-6 porcie |
25 minút príprava |
60 minút na 140 °C |
Postup
- Bielka si asi minútu vyšľaháme s citrónovou šťavou a následne po 1PL pridávame cukor. Misu je lepšie vytrieť pred pridaním bielok jablčným octom, ja som použila kokosový ocot. Stačí dať na prsty a potrieť misu.
- Zvýšime a takto šľaháme cca 15minut, kým nie je cesto úplne hladké. Rúru si predohrejeme (horkovzdušná) na 140 stupnov. Cesto pomocou lyžice dávame na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme hodinu. Po dopečení vyberieme a necháme vychladnúť.
- Medzitým si z kokosového mlieka a medu vyšľaháme tuhý krém (šľahačku) a dáme ešte stuhnúť do chladničky.
- Na vychladnuté cesto nanášame krém a ozdobíme ovocím. Ja som spravila navrstvené, ale kľudne môžete spraviť každý kus zvlášť.
Dobrú chuť :)