Minitortičky Pavlova

Autor receptu: johaneska

Mala som ešte asi polovicu konzervy kokosového mlieka a bolo mi ľúto ho vyhodiť. Tak som ho použila ako šľahačku na tieto minitortičky.

3-6
porcie
25 minút
príprava
60 minút
na 140 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka si asi minútu vyšľaháme s citrónovou šťavou a následne po 1PL pridávame cukor. Misu je lepšie vytrieť pred pridaním bielok jablčným octom, ja som použila kokosový ocot. Stačí dať na prsty a potrieť misu.
  2. Zvýšime a takto šľaháme cca 15minut, kým nie je cesto úplne hladké. Rúru si predohrejeme (horkovzdušná) na 140 stupnov. Cesto pomocou lyžice dávame na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme hodinu. Po dopečení vyberieme a necháme vychladnúť.
  3. Medzitým si z kokosového mlieka a medu vyšľaháme tuhý krém (šľahačku) a dáme ešte stuhnúť do chladničky.
  4. Na vychladnuté cesto nanášame krém a ozdobíme ovocím. Ja som spravila navrstvené, ale kľudne môžete spraviť každý kus zvlášť. Dobrú chuť :)