Miniterrina takmer francúzska

Autor receptu: tizian1cat

Chystám sa už dlhšie urobiť klasickú francúzsku terinu, tak som si urobila malú skúšku. Nikdy predtým som teriny nerobila, napašmali ma varecháčky s ich kreáciami. A prečo " takmer francúzska" ? Lebo ako správny Slovák som nemala doma ani kvapku brandy, len červené víno a hruškovicu..:-))) Francúz by ma za to asi zabil tupým nožom, ale ako zvykne hovoriť 2010- nazvala som si to petržalskou fúziou...

2
porcie
75 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pomelieme si nahrubo bravčové mäso, rozmixujeme kuracie pečienky, nalejeme ich na pomleté mäso, pridáme 2KL soli, dobre zmiešame a dáme do chladničky.
  2. V mažiariku rozdrvíme suché korenie, pridáme rozdrvený cesnak, pridáme víno a hruškovicu...:-))). Zamiešame do mäsovej zmesi, pridáme čerstvé posekané bylinky. Odložíme do chladničky na niekoľko hodín, ideálne celú noc, ale ja som toto poňala ako skúšku na veľkú terrinu a navyše som začínala byť hladná, tak som nechala mäsko v chladničke len 3 hodiny.
  3. Mäsovou zmesou naplníme ohňuvzdorné malé misky, zabalíme do alobalu a dáme na plech a šup do rúry vyhriatej na 180st.C.
  4. Po 45 minútach vyberieme z rúry, odstránime alobal a dáme do rúry ešte cca na 30minút - kým nie je vrch upečený do chrumkava.
  5. Správne by mala terrina vychladnúť obalená vlastnou šťavou a podávať by sa mala až za studena.Ale ja som nevedela vydržať a môj prvý terrinový pokus som zjedla ešte teplý so zeleninovým šalátom. Chutila výborne a tej hruškovice som kľudne mohla dať aj viac....:-)))