Mini quiche so špargľou

Autor receptu: herarecepty

Komerčný recept

35 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Múku premiešajte s práškom do pečiva a soľou. Pridajte tvaroh, mlieko a rastlinný tuk s maslovou príchuťou a hnetacími hákmi elektrického ručného šľahača vymiešajte vláčne cesto. Pokiaľ sa cesto lepí, môžete pridať ešte trochu múky. Cesto rozdeľte na 12 dielov a na ľahko pomúčenej pracovnej ploche vytvarujte kolieska s priemerom asi 14 cm. Kolieska cesta vložte do vymastených formičiek na muffiny tak, aby kraje mierne prečnievali cez okraj formičky. Spodnú časť cesta vtlačte do formičky.
  2. Predhrejte rúru na 200 °C (teplovzdušnú: 180 °C). Bielu špargľu ošúpte škrabkou aspoň do polovice, zelenú špargľu len v dolnej tretine, zdrevnatené konce výhonkov odrežte. Špargľu krájajte na šikmé tenké plátky (asi 0,5 cm). Jarnú cibuľku očistite a nakrájajte na kolieska. Pažítku umyte, vyklepte vodu a nadrobno posekajte.
  3. Premiešajte smotanu, vajcia a syr, hmotu osoľte a okoreňte. Jemne vmiešajte špargľu, cibuľku a pažítku. Naplňte formičky cestom a pečte v predhriatej rúre asi 20 – 30 minút, kým mini quiche so špargľou nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. .