Ražniči z mletého mäsa fotorecept

pusta - fotkapusta, 8. marca 2012
Ražniči z mletého mäsa (fotorecept)
Foto: pusta

Spravila som guľky z mletého mäsa, ktoré som osolila okorenila mletým čiernym korením, majoránkou, cesnakom, mletou červenou paprikou, petržlenovou vňaťou. Mäsové guľky som navliekla Zobraziť celý popisSpravila som guľky z mletého mäsa, ktoré som osolila okorenila mletým čiernym korením, majoránkou, cesnakom, mletou červenou paprikou, petržlenovou vňaťou. Mäsové guľky som navliekla na ihlu a preložila údenou slaninou a plátkami šampiňonov. Ihly s mäsovými guľkami som dala do zapekacej misky, podliala olejom, trochou vody a upiekla v trúbe za častého prelievania výpekom.

3
porcie
70 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g /iné mleté mäso
1 ks včerajšia
1 ks
1-2 strúčiky
1 CL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 ks malá
2 PL, iné korenie podľa chuti
2 PL
2-3 ks stredne veľké
40 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu som pokrájala na kocky.

    Ražniči z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Posekala som petržlenovú vňať.

    Ražniči z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si koreniny.

    Ražniči z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do misy som dala mleté mäso a vajce.

    Ražniči z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som vo vode namočenú a vytlačenú žemľu, posekanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ,majoránku, sladkú mletú papriku, mleté čierne korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a petržlenovú vňať. Ja som dala aj čubricu - nemusí byť. Korenenie môže byť naozaj rôzne a najmä podľa vlastnej chuti.

    Ražniči z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko som riadne prepracovala rukami na jednoliatu hmotu a nechala som chvíľu odpočívať, aby sa navzájom prepojili chute. Korenenie má byť výraznejšie,lebo korenie sa pri pečení dosť uvoľní do výpeku. Mäsovú zmes možno pripraviť už večer, po odležaní je chutnejšia.

    Ražniči z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z mäsa som vytvarovala guľky o priemere 5 - 6 cm, spravila som aj dve fašírky.

    Ražniči z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pokrájala som šampiňony na plátky asi 4 mm hrubé /zabudla som ich vyfotiť/, domácu údenú slaninku na plátky a tie na štvorce veľkosti mäsových guliek. Na ihlu som navliekala mäsové guľky a prekladala som ich slaninkou a šampiňonmi. Piekla som ich v pekáčiku s olejom 30 minút v trúbe vyhriatej na 170 stupňov za častého prelievania vypečnou šťavou. Na jednu ihlu dávam 4 mäsové guľky.

    Ražniči z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávala som dve ihly na osobu s dusenou ryžou a kapiou. Ryža je ešte chutnejšia,ak je pokvapkaná vypečenou šťavou.

    Ražniči z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

mauosko
Nech počítam , ako počítam, ja na ihle vidím len tri mäsové guľky :-)))
redakcia
Odpoveď od @pusta : @mauosko , ved ty máš pravdu. rozosmial si ma. až teraz som si všimla, že som vyfotila to, čo nechali pre mňa. ale ostatní mali po štyri mäsové guľky na ihle. len mi bolo nápadné to ticho, ked tak rýchlo spapali to svoje. teraz aspoň viem prečo. dakujem ti.
mauosko
Ale nič v zlom, to bolo len tak na odľahčenie. Inak recept ok. Uložený v KK a v sobotu vyskúšame.
turistka
@pusta , veľmi dobrý nápad, môžu si recept vyskúšať i takí, čo majú starosti pri žutí jedla, gratulujem a dala som do kk.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia