Ražniči z mletého mäsa

Mini mäsové guľky na ražni

Autor receptu: podravka

Tieto malé mäsové guľky pripravené na ražni potešia všetkých fanúšikov grilovania a inšpirujúcih na preskúmaniu mnohých spôsobov, s ktorými je možné skombinovať chutné mäso a zeleninu pripravené spolu na ražni.

8
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso zmiešame spolu s najemno nakrájanou cibuľou, nasekanou chilli papričkou, pretlačeným cesnakom a korením na bravčové mäso.
  2. Zmes zvlhčíme bielym vínom a premiešame, aby sa chute prepojili. Necháme postáť v chlade po dobu 30 minút.
  3. Rukami vytvarujeme drobné guľky, každú napichneme na ražeň/špajdľu a mierne sploštíme.
  4. Panvicu/gril zľahka potrieme olejom a na strednom plameni mäsové guľky osmažíme. Rovnako ich môžeme poukladať na pekáč vystlaný papierom na pečenie a upiecť v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu 20 až 30 minút.
  5. Ako prílohu podávame v celku upečené zemiaky a jednoduchý šalát s dressingom.