Svieže rezy s ananásom k poobedňajšej káve pre návštevu.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
| 5 PL |
|
| 5 PL |
|
| 300 g |
|
| 1 bal. |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
| Krém: | |
| 600 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 5 ČL |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| Na ozdobenie: | |
| 300 |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom do bielej peny. Postupne vmiešame olej, vodu a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 30 min pri 200 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom natrieme lekvárom.
- 2
Krém: Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding, ktorý vychladnutý primiešame k Here. Tretinu krému odoberieme a do zvyšného primiešame nakrájaný ananás (2 kolieska ananásu si necháme na ozdobu). Krém nanesieme na lekvár. Navrch natrieme odložený krém bez ananásu, aby rezy boli rovné.
- 3
Každú šľahačku v prášku osobitne vyšľaháme v 150 ml mlieka. Rezy nakrájame a ozdobíme šľahačkami, zvyšným ananásom a lístkami mäty.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu