Michalky v octe

rein - fotkarein, 19. októbra 2012
Michalky v octe
Foto: rein

Kto ich doteraz nezbieral,nevie,o čo prišiel.

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
2 l
350 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Michalky,václavky,pňovky,alebo podpňovky,každý ako chce,umyjeme a prevaríme 5 minút

    Michalky v octe - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame cibuľu v množstve cca 1:5,cibuľa:huby,zamiešame a naložíme do pohárov 0,7l,do ktorých sme na dno vložili dva bobkové listy,8 guličiek nového korenia a cca dvadsať guličiek čierného korenia

    Michalky v octe - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme,nálevom,ktorý sme si pripravili s octu,cukru,soli a vody a prevarili.Zavičkujeme a sterilizujeme 25 minút pri teplote 85 stupňov.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
michalky alebo aj václavky,tak sa im hovorí v Ćechách som nakladala celé kvanta.Boli veľmi chutné ale už dlhšiu dobu nakladané huby nejem a tak sú v komore uložené a budú musieť ísť z pohárov von.Čo s nimi?
Slepo závidím, včera som akurát na hubách spomínal na hubačky za Divinou /to boli časy!/. Tu na juhu začali ísť, ale je to bieda. Ukladám, ale len recept, nie poháre do komory.
podobný nálev som akurát dovarila a zaliala ním václavky, len tú cibuľku som tam nedala, lebo som sa dočítala, že tá spôsobuje ten hubový sliz v pohároch
My sme ich jeden rok nazbierali za jednu zelenú prepravku, takú tú väčšiu, čo sa do nej dávajú jablká a potom sme mrazili zavárali a aj rozdávali, sú to vdačné hríbiky.:-)
takto som robieval, ked som bol 10 rokov na juhu Čiech, najlepšie bolo ked sa potom ťahal ten sliz, to spôsobila asi tá cibuľa, nemali chybu, k televízoru ideálne
takto podobne robím václavky aj ja, cibuľa ten sliz nemá na svedomí, lebo ja ju nedávam a hustý sliz majú aj tak, čo ale vôbec nevadí :) aj túto jeseň už mám 19 pohárikov, tešíme sa lebo vlani nebolo skoro nič...

Pridaj komentár k receptu: