Churros

Mexické „churros“ s kokosovým krémom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do horúcej vody pridáme štipku soli, maslo a privedieme do varu. Za stáleho miešania prisypeme múku a miešame, kým sa suroviny nespoja do hladkej hmoty a hmota sa neodlepuje od dna hrnca. Potom cesto preložíme do kuchynského robota a po jednom pomaly pridávame vajcia.
  2. Hotové cesto preložíme do drezírovacieho vrecka so špičkou v tvare hviezdy. Do rozpáleného oleja vytláčame pásy, ktoré odstrihávame nožnicami. Pražíme do zlatohnedej farby. Ešte horúce churros obalíme vo vanilkovom alebo škoricovom cukre.
  3. Kokosový krém: Zmiešame kokosové mlieko s cukrom a zredukujeme na polovicu, potom pridáme kokos. Pri podávaní dozdobíme papájou a marakujou.