Churros
Mexické „churros“ s kokosovým krémom
Autor receptu: redakcia
Postup- Do horúcej vody pridáme štipku soli,
maslo a privedieme do varu. Za stáleho
miešania prisypeme múku a miešame,
kým sa suroviny nespoja do
hladkej hmoty a hmota sa neodlepuje
od dna hrnca. Potom cesto preložíme do kuchynského
robota a po jednom pomaly pridávame
vajcia.
- Hotové cesto preložíme
do drezírovacieho vrecka so špičkou
v tvare hviezdy. Do rozpáleného
oleja vytláčame pásy, ktoré odstrihávame
nožnicami. Pražíme do zlatohnedej
farby. Ešte horúce churros obalíme
vo vanilkovom alebo škoricovom cukre.
- Kokosový krém: Zmiešame kokosové
mlieko s cukrom a zredukujeme
na polovicu, potom pridáme kokos. Pri podávaní dozdobíme papájou
a marakujou.
|