Mexická zeleninová polievka

paploska - fotkapaploska, 6. apríla 2013
Mexická zeleninová polievka
Foto: paploska

Ak patríte k milovníkom pikantnej mexickej kuchyne, táto polievka bude vo vašej kuchyni delikatesou.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
0,5 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 balenie
1 l
100 g
100 g
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Cuketu, kapustu a zemiak nakrájame na kocky. Mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu a cesnak na jemno.

    Mexická zeleninová polievka  - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak a cibuľu speníme na oleji a opekáme do mäkka. Pridáme kmín a chilli korenie. Do hrnca pridáme mrkvu, cuketu, kapustu (len štvrtinu z malej kapusty), zemiak a paradajky z konzervy (v lete použijeme čerstvé paradajky). Opekáme 4 minúty. Pridáme 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru. Povaríme 25 min. alebo pokým zelenina nezmäkne. Pridáme mrazenú kukuricu a fazuľové výhonky. Povaríme 5-10 minút. V závere polievku dosolíme a okoreníme.

    Mexická zeleninová polievka  - obrázok 2
  3. 3

    Polievku podávame s kukuričnými tortilami a s veľkou lyžicou čerstvého koriandra. My si ešte pridáme chilli papričku a šťavu z limetky. Dobrú chuť.

    Mexická zeleninová polievka  - obrázok 3

Diskusia k receptu

jerica
@paploska
To je paráda,je mi ľúto,kukuricu nemusím,ináč "konc šecko",neber to v zlom,určite to tam má byť,ináč by to nebolo Mexické :-)
Práca na 1*****
mijaita
@jerica v Mexiku jsou vsechna jidla stejne variabilni, jako u nas! Uvar klidne bez kukurice ! Takove tam vari naprosto bezne :-)
honestka
v 3 pripadoch mi kukurica velmi chuti a v tejto polievke sa pyta tiez, takze moze byt. Krasna tanierikova nadielka a podla surovin pre nas tiez velmi chutna. 1*
paploska
ďakujem dámy :-) , určite Vám bude chutiť. @jerica pokojne ju vyhoď, ako radí mijaita a budeš mať španielsku polievku :-)
martinis
peeerfektná fotografia a určite aj veľmi dobrá polievka, a hoci zvyčajne polievky nevarím, zrejme urobím výnimku a túto pripravím :)) super ! ;)
katka78
aj mne sa polievka pozdáva, pravdepodobne ju aj hneď dnes spravím :)
cesminaz
...nadherne farby ;-) ta zelenina v polievke vobec nevyzera ako uvarena...ja nie vzlom,len ta farba a tvar tej zeleniny ostal ako za surova :-))
cesminaz
...som ja ale...to je cerstva chili...a kukuric tvar asi tazko zmeni :-)))
evusik
tak to vidno, že ťa baví fotenie, krásne foto... a určite ťa baví aj varenie... krásna, farebná polievka, určite chutná...
paploska
@evusik ďakujem :-) no varím a pečiem veľmi rada, aj tento víkend som si kompenzovala zlú náladu a nepríjmené počasie vyváraním a vypekaním :-)
robk
Dnes som ju uvaril a je vynikajúca... ďakujem
tortilla
Nezabúdajte, že pridaním kukurice sa ešte jedlo nestane mexickým!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia