Mexická zeleninová polievka

Autor receptu: paploska

Ak patríte k milovníkom pikantnej mexickej kuchyne, táto polievka bude vo vašej kuchyni delikatesou.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cuketu, kapustu a zemiak nakrájame na kocky. Mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu a cesnak na jemno.
  2. Cesnak a cibuľu speníme na oleji a opekáme do mäkka. Pridáme kmín a chilli korenie. Do hrnca pridáme mrkvu, cuketu, kapustu (len štvrtinu z malej kapusty), zemiak a paradajky z konzervy (v lete použijeme čerstvé paradajky). Opekáme 4 minúty. Pridáme 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru. Povaríme 25 min. alebo pokým zelenina nezmäkne. Pridáme mrazenú kukuricu a fazuľové výhonky. Povaríme 5-10 minút. V závere polievku dosolíme a okoreníme.
  3. Polievku podávame s kukuričnými tortilami a s veľkou lyžicou čerstvého koriandra. My si ešte pridáme chilli papričku a šťavu z limetky. Dobrú chuť.