Mexická zeleninová polievka
Autor receptu: paploska
Ak patríte k milovníkom pikantnej mexickej kuchyne, táto polievka bude vo vašej
kuchyni delikatesou.
6 porcií |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu, kapustu a zemiak nakrájame na kocky. Mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu a cesnak na jemno.
- Cesnak a cibuľu speníme na oleji a opekáme do mäkka. Pridáme kmín a chilli korenie. Do hrnca pridáme mrkvu, cuketu, kapustu (len štvrtinu z malej kapusty), zemiak a paradajky z konzervy (v lete použijeme čerstvé paradajky). Opekáme 4 minúty. Pridáme 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru. Povaríme 25 min. alebo pokým zelenina nezmäkne. Pridáme mrazenú kukuricu a fazuľové výhonky. Povaríme 5-10 minút. V závere polievku dosolíme a okoreníme.
- Polievku podávame s kukuričnými tortilami a s veľkou lyžicou čerstvého koriandra. My si ešte pridáme chilli papričku a šťavu z limetky. Dobrú chuť.