Foto: elisticka
Obľúbený koláčik na oslavách tak som ho urobila dcére na meniny lebo je celiatička. Ale pochutnajú si aj ostatní pozvaní:-))))
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
9 ks |
|
240 g |
|
90 g |
|
9 PL |
|
1.5 KL |
|
60 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
|
|
600 ml |
|
90 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
60 g |
|
2 ks |
|
375 g |
|
|
|
250 g |
|
75 g |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetko potrebné na pečenie odvážime cukor maslo a múku,pudingy
-
2
prichystáme si formy na pečenie 3 srnčie chrbáty ,vymažeme maslom a posypeme bezlepkovou múkou.do dvoch nádob zozdelíme vajcia a vyšlaháme tuhy sneh.k žľtkam pridáme cukor a horúcu vodu a vymixujeme do peny.prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec sneh a jemne pomiešame ručne.
-
3
cesto si rozdelíme na 3 rovnaké diely a do jednoho vmiešame ručne puding vanilkový ,do dalšieho jahodový a do posledného kakaový
-
4
vymiešané cestá vylejeme do pripravených foriem
-
5
pečieme vo vyhriatej rúre pri 175stupňoch asi 50 minút.aby sa stred dobre vypiekol.vmestia sa všetky tri cestá naraz do rúry.upečené necháme vychladnúť vyklopíme na podložku.
-
6
vychladnuté pokrájame na pásiky vzdy v tej priehlbinke a budeme ich mať jednaké.
-
7
na biele a ružové cesto natrieme džem
-
8
urobíme si plnku:z mlieka ,pudingu, žltkov,múky a cukru uvaríme hustý puding.necháme vychlanúť a sem tam premiešame.vychladnutý spracujeme s maslom(250g) a Palmarínom(125g) na jemný krém.môžeme pridať aj rum alebo esenciu
-
9
hotový krém začneme natierať na nakrájané kúsky aj na tie džemové. a postupne ich prilkadáme tesne k sebe do jedného radu.postupujeme stále jednako :žlté+ružove +a hnedé.
-
10
ked máme pospájané do tunelov (urobila som tri aby sa vmestili do chladničky) ponatierame cele zvyšnou plnkou a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť.
-
11
pripravíme si polevu z čokolády a cery rozpustíme vo vodnom kúpeli a potrieme vrch koláča a znova dáme stuhnúť na chvíľku do chladničky
-
12
potom už len pokrájame na plátky šikmym rezom tak ako je šírka tých troch ciest asi 45stupňový uhol.
-
13
a ešte by som dodala že ked chcete urobiť len dvojfarebné tak si urobte len 2/3 z mojej dávky. už len dobrú chuť celiatici ale aj ini:-))))
Eliška veľmi ťa obdivujem....ty si tu veľkým prínosom....díííík :-)))
celiakie nebojí a to je důležité. To je pro mě inspirace na oslavu kulatých
narozenin.