Metrový koláč - celiatický (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Obľúbený koláčik na oslavách tak som ho urobila dcére na meniny lebo je celiatička. Ale pochutnajú si aj ostatní pozvaní:-))))

45
porcií
180 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetko potrebné na pečenie odvážime cukor maslo a múku,pudingy
  2. prichystáme si formy na pečenie 3 srnčie chrbáty ,vymažeme maslom a posypeme bezlepkovou múkou.do dvoch nádob zozdelíme vajcia a vyšlaháme tuhy sneh.k žľtkam pridáme cukor a horúcu vodu a vymixujeme do peny.prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec sneh a jemne pomiešame ručne.
  3. cesto si rozdelíme na 3 rovnaké diely a do jednoho vmiešame ručne puding vanilkový ,do dalšieho jahodový a do posledného kakaový
  4. vymiešané cestá vylejeme do pripravených foriem
  5. pečieme vo vyhriatej rúre pri 175stupňoch asi 50 minút.aby sa stred dobre vypiekol.vmestia sa všetky tri cestá naraz do rúry.upečené necháme vychladnúť vyklopíme na podložku.
  6. vychladnuté pokrájame na pásiky vzdy v tej priehlbinke a budeme ich mať jednaké.
  7. na biele a ružové cesto natrieme džem
  8. urobíme si plnku:z mlieka ,pudingu, žltkov,múky a cukru uvaríme hustý puding.necháme vychlanúť a sem tam premiešame.vychladnutý spracujeme s maslom(250g) a Palmarínom(125g) na jemný krém.môžeme pridať aj rum alebo esenciu
  9. hotový krém začneme natierať na nakrájané kúsky aj na tie džemové. a postupne ich prilkadáme tesne k sebe do jedného radu.postupujeme stále jednako :žlté+ružove +a hnedé.
  10. ked máme pospájané do tunelov (urobila som tri aby sa vmestili do chladničky) ponatierame cele zvyšnou plnkou a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť.
  11. pripravíme si polevu z čokolády a cery rozpustíme vo vodnom kúpeli a potrieme vrch koláča a znova dáme stuhnúť na chvíľku do chladničky
  12. potom už len pokrájame na plátky šikmym rezom tak ako je šírka tých troch ciest asi 45stupňový uhol.
  13. a ešte by som dodala že ked chcete urobiť len dvojfarebné tak si urobte len 2/3 z mojej dávky. už len dobrú chuť celiatici ale aj ini:-))))