Metrový koláč bezlepkový dvojfarebný fotorecept
Foto: elisticka
Už jeden metrový koláč mám v receptoch, ale tento som robila veľmi dávno podľa receptu jednej priateľky ... je vynikajúci aj v Zobraziť celý popisUž jeden metrový koláč mám v receptoch, ale tento som robila veľmi dávno podľa receptu jednej priateľky ... je vynikajúci aj v bezlepkovej verzii....
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
4 ks |
|
260 g (zelená) |
|
260 g |
|
10 PL |
|
8 PL |
|
1/2 ks |
|
1 ČL |
|
2 PL (na vymastenie foriem) |
|
2 PL (na vysypanie foriem) |
|
Plnka: | |
600 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
6 PL |
|
280 g |
|
1 PL |
|
|
|
Poleva: | |
100 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
Na spájanie: | |
|
Postup
-
1
odvážime si suroviny ..žĺtky a cukor vymixujeme do peny, pridáme vodu a olej a mixujeme asi 15 minút, potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zamiešame na 1. stupni mixéra (ale iba pár sekúnd) a nakoniec ručne zamiešame tuhý sneh
- 2
cesto si rozdelíme na polovicu, ja som odvážila a jedna polovica mala 210 g ..do druhej polovice som pridala kakao
- 3
do vymastených a vysypaných foriem na srnčí chrbát vylejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 st asi 40 minút
- 4
upečené a vychladnuté nakrájame na plátky
- 5
biele plátky potrieme ribezľovým džemom
- 6
a naplníme plnkou - postup: mlieko zmiešame s cukrom a pudingom a múkou dáme variť a ked kaša vychladne, vmixujeme maslo..striedame tmavé a bledé plátky
- 7
pospájané potrieme ešte džemom a plnkou a dáme do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín
- 8
polejeme čokoládou z rozpustenej čokolády a masla a Cery nad parou
- 9
vychladnuté šikmo nakrájame ..dobrú chuť !
Tiež metrový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem :-) vyskusaj Evka je senzacny :-)
dakujem :-) vyskusaj naozaj senzacna chut :-)
odporucam :-)
hahah veru asi skoda ze som nemerala :-)