Medvedie labky
Matej a Mirka Birošíkovci
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 16. decembra 2020
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 16. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 minút
príprava
príprava
25 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
120 g mleté |
|
Na obaľovanie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Maslo rozmrvíme s múkou, pridáme cukor, pomleté orechy a vajce. Spracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na rovnaké kúsky veľkosti orecha a vtláčame do čistých suchých formičiek na medvedie labky.
- 2
Pečieme v stredne teplej rúre pri teplote 150 stupňov asi 25 minút.
- 3
Ešte horúce medvedie labky vyklopíme z formičiek a obalíme v práškovom cukre.
Tiež drobné pečivo:
Ďalšie recepty:
- 2
Podarilo sa nám overiť - správne má byť 150 g múky. Už sme to opravili aj v recepte. Ďakujeme za upozornenie.