Medvedie labky
Matej a Mirka Birošíkovci
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 16. decembra 2020
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 16. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 minút
príprava
príprava
25 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Maslo rozmrvíme s múkou, pridáme cukor, pomleté orechy a vajce. Spracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na rovnaké kúsky veľkosti orecha a vtláčame do čistých suchých formičiek na medvedie labky.
- 2
Pečieme v stredne teplej rúre pri teplote 150 stupňov asi 25 minút.
- 3
Ešte horúce medvedie labky vyklopíme z formičiek a obalíme v práškovom cukre.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Podarilo sa nám overiť - správne má byť 150 g múky. Už sme to opravili aj v recepte. Ďakujeme za upozornenie.
Súhlasím !!!
Ja som si zrovna dnes povedal, že idem pridať recepty na domáce vianočné pečivo, zo starých socialistických novín Práca 7, zo dňa 8.december 1979, ktoré mám uložené do dnešného dňa.
Ako prvé som si dal vyhľadať recepty "medvedie labky", aby som videl a vedel, či sa tu niečo približuje k tým, ktoré sa apsoň podobajú na tie rýdzo-slovenské, staré, socialistické recepty... ale akosi som tu nič nenašiel.
Možno tie recepty sem popridávam... až zase raz budem mať viac voľného času :).
Rozhodne patria do cesta k medvedím labkám, zároveň nejaké tie čerstvé klynčeky, škorica a tiež trochu Rum (resp. dnes už ako Um či "tuzemák", čo je vlastne falošný Rum - ale pre nás Slovákov, je chutný, je aromatický a je fakt vhodný do receptov).