Orechové drobné pečivo
Orechové drobné pečivo

Medvedie labky

Matej a Mirka Birošíkovci
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 16. decembra 2020
Medvedie labky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 minút
príprava
25 minút
na 150 °C

Suroviny

100 g
100 g
150 g
1 ks
120 g mleté
Na obaľovanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo rozmrvíme s múkou, pridáme cukor, pomleté orechy a vajce. Spracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na rovnaké kúsky veľkosti orecha a vtláčame do čistých suchých formičiek na medvedie labky.

  2. 2

    Pečieme v stredne teplej rúre pri teplote 150 stupňov asi 25 minút.

  3. 3

    Ešte horúce medvedie labky vyklopíme z formičiek a obalíme v práškovom cukre.

Diskusia k receptu

mimy
Nie je chyba v tom recepte? Nemá to byť 500 g múky a nie 50 g? To sa mi zdá málo
redakcia
@mimy (17.12.2020 11:54)

Podarilo sa nám overiť - správne má byť 150 g múky. Už sme to opravili aj v recepte. Ďakujeme za upozornenie.