Medvedie labky

Adrián Rybanský, Andrej Mokoš a šéfkuchárka Andrea Vincúrová
Zuckmann Villa v Piešťanoch, 22. decembra 2015
Medvedie labky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
45 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
60 g
70 g
100 g
1 ks
štipka
 na vymastenie formičiek
50 g
20 g
50 g
20 g




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme s kypriacim práškom, pridáme mleté orechy, cukor, mletú škoricu. V zmesi rozmiešame maslo, pridáme vajce a spracujeme cesto.

  2. 2

    Cesto necháme odležať, potom ho sformujeme do valca, z ktorého odkrajujeme rovnomerné kúsky. Zľahka obalíme v múke a vtláčame do formičiek na medvedie labky. Pečieme dozlatista.

  3. 3

    Labky vyklopíme z formičiek ešte horúce a necháme dôkladne vychladnúť. V miske nad parou rozpustíme čokolády s maslom, každú osobitne.

  4. 4

    Pripravíme plech s papierom na pečenie. Labky máčame do polovičky v tmavej a potom v bielej čokoláde, ukladáme na plech a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

marienka44
Ja uz mam upecene medvedie labky, tento rok sme ich neobalovali v pras. cukre, aby boli menej kaloricke. >/|
Aj tento sposob namacania sa mi paci. V ceste mi chyba mlety hrebicek.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia