Medvedie labky
Adrián Rybanský, Andrej Mokoš a šéfkuchárka Andrea Vincúrová
Zuckmann Villa v Piešťanoch, 22. decembra 2015
Zuckmann Villa v Piešťanoch, 22. decembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
10-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku preosejeme s kypriacim práškom, pridáme mleté orechy, cukor, mletú škoricu. V zmesi rozmiešame maslo, pridáme vajce a spracujeme cesto.
- 2
Cesto necháme odležať, potom ho sformujeme do valca, z ktorého odkrajujeme rovnomerné kúsky. Zľahka obalíme v múke a vtláčame do formičiek na medvedie labky. Pečieme dozlatista.
- 3
Labky vyklopíme z formičiek ešte horúce a necháme dôkladne vychladnúť. V miske nad parou rozpustíme čokolády s maslom, každú osobitne.
- 4
Pripravíme plech s papierom na pečenie. Labky máčame do polovičky v tmavej a potom v bielej čokoláde, ukladáme na plech a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj tento sposob namacania sa mi paci. V ceste mi chyba mlety hrebicek.