Medvedie labky
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
45 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup- Múku preosejeme s kypriacim práškom, pridáme mleté orechy, cukor, mletú škoricu. V zmesi rozmiešame maslo, pridáme vajce a spracujeme cesto.
- Cesto necháme odležať, potom ho sformujeme do valca, z ktorého odkrajujeme rovnomerné kúsky. Zľahka obalíme v múke a vtláčame do formičiek na medvedie labky. Pečieme dozlatista.
- Labky vyklopíme z formičiek ešte horúce a necháme dôkladne vychladnúť. V miske nad parou rozpustíme čokolády s maslom, každú osobitne.
- Pripravíme plech s papierom na pečenie. Labky máčame do polovičky v tmavej a potom v bielej čokoláde, ukladáme na plech a necháme stuhnúť.
|