Medvedie labky

Autor receptu: redakcia

8
porcií
45 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Múku preosejeme s kypriacim práškom, pridáme mleté orechy, cukor, mletú škoricu. V zmesi rozmiešame maslo, pridáme vajce a spracujeme cesto.
  2. Cesto necháme odležať, potom ho sformujeme do valca, z ktorého odkrajujeme rovnomerné kúsky. Zľahka obalíme v múke a vtláčame do formičiek na medvedie labky. Pečieme dozlatista.
  3. Labky vyklopíme z formičiek ešte horúce a necháme dôkladne vychladnúť. V miske nad parou rozpustíme čokolády s maslom, každú osobitne.
  4. Pripravíme plech s papierom na pečenie. Labky máčame do polovičky v tmavej a potom v bielej čokoláde, ukladáme na plech a necháme stuhnúť.