Komentáre k receptu:
  • dorisa - fotkadorisa 10. apríla 2012 o 23:41

    Alenka, krásne ...aj ja už pestujem na záhradke medvedí cesnak, presadený z lesa., čo mi Mariannka poslala.Tak dúfam, že si aj ja budem pripravovať takýto šalátik.
    @zareaguj
  • julica - fotkajulica 11. apríla 2012 o 00:09

    Perfiš. My sme jedli zabalený so syrom v celozrnných šatočkách, zabalený v syrovej roláde, ale najlepší bol s kvalitnými cestovinami a domácimi štvrťkami rajčín... Ani som nevedela, že sa do mňa toľko vmestí. :)
    @zareaguj
  • kuchticka - fotkakuchticka 11. apríla 2012 o 06:13

    @alena , perfektny recept - taketo mam, rada, ale ja vobec nepoznam medvedi cesnak, ani neviem kde bych ho mohla hladat. Poradi mi niekto?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmagdalena30 11. apríla 2012 o 07:15

    No pri moje praci, jeho celý les. Len neviem ako vypadá. Ale asi budem musieť si nájsť čas a ísť ho vykopať a presadiť do záhradky.
    @zareaguj
  • lacquer - fotkalacquer 11. apríla 2012 o 08:20

    Nepomylte si ho s konvalinkami, velmi sa podoba.
    @zareaguj
  • alena45 - fotkaalena45 11. apríla 2012 o 08:41

    @kuchti čka, to fakt neviem, kde tam u vás rastie, ale ak chceš skúsiť marinádu, daj si namiesto medvedieho cesnaku roketu alebo mladý špenát.
    @zareaguj
  • evusik - fotkaevusik 11. apríla 2012 o 09:08

    medvedí cesnak je dobrota, my sme si ho tento rok preniesli do záhrady tak dúfam, že sa ujme.... ako už bolo hore spomenuté má rovnaké listy ako konvalinka a konvalinka je prudko jedovatá :-(
    @alena45 výborný recept teraz na jar... u nás rastie pri potoku pod lesom, takže my to máme aj s prechádzkou v prírode... dá sa použiť všade a ja ho milujem len tak na chleba s tvarohom - a ani ten chleba nemusí byť :-)
    @zareaguj
  • marianna76 - fotkamarianna76 11. apríla 2012 o 09:15

    Alenka super, tušim sme večer miesto ... robili obe to isté... parádny recept, ukladám si ho... len tie semienka mi chýbajú... - aspoň mám dôvod ísť do obchodu... dík
    @dorisa vlasti, uvidíš, že pripravíš skoro .... som rada, že som ti mohla pomôcť ...
    @zareaguj
  • afataga - fotkaafataga 11. apríla 2012 o 09:17

    od vlani mam aj ja medvedi cesnak, dala mi kamaratka, ale este ho nie je vela, dufam ze sa rozrastie, ale tu na severe je este maly, tak cakam, fakt sa podoba na konvalinky, ale myslim ze ochutnanim kusocka listku sa da rozoznat, v lese som ho nevidela, alebo som si nevsimla, ked narastie, vyskusam tento salatik
    @zareaguj
  • afataga - fotkaafataga 11. apríla 2012 o 09:18

    @kuchticka najdi si na nate ako sa vola po "americky" :-) a skus kupit niekde na trhu
    @zareaguj
  • eraserhead - fotkaeraserhead 11. apríla 2012 o 10:03

    @alena45 dobre si to spravila
    ten cesnak a kozí syr je dobrá kombinácia



    @afataga ten predátor je fretka (Mustela putorius furo)
    @zareaguj
  • palokuchki - fotkapalokuchki 11. apríla 2012 o 10:17

    Urcite je to velmi chutne a aj zdrave.
    @zareaguj
  • alena45 - fotkaalena45 11. apríla 2012 o 11:10

    @eraserhead , určite aj s kozím syrom to bude dobré.
    @zareaguj
  • medovnicek - fotkamedovnicek 11. apríla 2012 o 12:44

    super, recept už je v kk, za našim mestom je Biela hora a tam ho je veľmi veľa
    @zareaguj
  • agora - fotkaagora 11. apríla 2012 o 13:47

    my ho okrem bežnej konzumácie, dávame vylúhovať do alkoholu a potom výluh po kvapkách užívame...
    @zareaguj
  • astheart - fotkaastheart 11. apríla 2012 o 16:24

    Dám vám do diskuze obrázek. Tedy jestli se mi to podaří. Jinak, když ho rozemnete mezi prsty, ucítíte česnekovou vůni. Konzumují se listy i cibulky.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarampara 11. apríla 2012 o 19:21

    Medvedí cesnak treba zbierať skôr,ako vykvitne tá biela kvetinka uprostred listov,potom už nemá liečivú silu. Ak toto zmeškáte, môžete na jeseň vyhrabať cibuľky, majú rovnaké účinky, len je s nimi viac práce. Je dobré si spraviť tinktúru,čiže nakrájať cesnakové lístky a zaliať minimálne 40% alkoholom neutrálnej chuti,najlepšie asi vodkou. Nechať na slnku,alebo teplom mieste aspoň 3 týždne lúhovať,scediť a užívať 1 čaj.lyžičku do 1dcl vody. Táto kúra čistí cievy od cholesterolu, pomáha znižovať vysoký krvný tlak,detoxikuje pečeň.... Je to úžasná bylinka. MEdvedí sa volá preto,lebo keď sa medvede na jar zobudili zo zimného spánku, keď žili iba z nahromadeného tuku,tak prvé, čo zožrali bolo množstvo tejto byliny,aby si svoje telo prečistili.(majú asi viac rozumu,ako ľudia). Cesnak sa konzumuje iba čerstvý,vysušením stráca svoje liečivé vlastnosti. Ja si z neho robím aj pastu na grilované jedlá:nadrobno nakrájať ,zmiešať s trochou soli a olivovým olejom ,dať do malých pohárikov len do chladničky. V pohode vydrží do ďalšej úrody o rok
    @zareaguj
  • smorko - fotkasmorko 11. apríla 2012 o 19:40

    kto mi poradí kde ho hľadať v okolí Martina. ĎAKUJEM.
    @zareaguj
  • enerrgizer - fotkaenerrgizer 11. apríla 2012 o 21:20

    zajtra idem zbierať :) a tento šalát bude ako prvý ...
    @zareaguj
  • remcula - fotkaremcula 11. apríla 2012 o 22:31

    WAW!!!! Super recept!
    @zareaguj
  • babav - fotkababav 12. apríla 2012 o 01:40

    Salatik iste velmi zdravy .....ako by bol ,s tvojou marinadou ,aj z inych divo rastucich rastliniek (pupava,zihlava...) .Osobne ho tiez @kuchticka ,nepoznam ....v preklade je to "wild garlic".
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatartriko 12. apríla 2012 o 08:17

    Aj v okolí Martina sa nachádza,konkretne na Šútovských vodopádoch a tiež v Gaderskej doline
    @zareaguj
  • smorko - fotkasmorko 12. apríla 2012 o 10:11

    @triko veľmi pekne ďakujem a dúfam,že ho nájdem.Ešte raz ďakujem.
    @zareaguj
  • valeri - fotkavaleri 12. apríla 2012 o 11:29

    zaujímavý šalát, takéto jedlá mám veľmi rada, aj teraz som si robila z čínskej kapusty a zo všetkej zeleniny, čo ostala od sviatkov v chladničke. Len škoda, že nemám ten cesnak. Ale recept si ukladám.
    @zareaguj
  • zirafninka1 - fotkazirafninka1 15. apríla 2012 o 19:01

    parada! tesim sa na to :)
    @zareaguj
  • zvoncek - fotkazvoncek 17. apríla 2012 o 00:15

    milá alenka vďaka za všetky rcp s medvedím cesnakom, obohatila som si KK, ja ho skladujem buď nasekaný na 1x1 cm štvorce v mikrosáčku v mrazničke, alebo ho ako sa to už spomínálo do chladničky urobím "pesto" do malých pohárov z detskej výživy (zmixujem s olivovým olejom a trochu soli ).
    @zareaguj
  • tiginko - fotkatiginko 17. apríla 2012 o 09:38

    my medvedi cesnak milujeme a doslova si ho v tomto období užívame vo veľkom. Našťastie rastie neďaleko nás vo veľkom. Dávam ho do polievok, pomazánok, ryže, samozrejme šalátov, na cestoviny, na maslový chlieb. Super je pol na pol so špenátom, do tzatziky, do kelového prívarku, výborné sú s ním záviny z lístkového cesta + šunka, syr . A rovnako ako agora si ho nakladám do liehu a užívame ho ako tinktúru. Tento rok som si ho prvý krát dala aj zamraziť. Super nápad s tým pestom, vyskúšame :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatartreska1 22. apríla 2012 o 23:06

    nie je co dodavat, medvedi cesnak je zazrak prirody. treba ho pouzivat, ak sa vam da. nic nepokazite.
    @zareaguj
  • marianna76 - fotkamarianna76 7. apríla 2013 o 18:45

    už ho mám uložený tento recept... a čo najskôr pôjdeme na cesnak... Ďakujem
    @zareaguj
  • alena45 - fotkaalena45 7. apríla 2013 o 21:08

    aj ja som si tento šalát dnes robila, cesnak bol menší, ale o to aromatickejší, zajedala som maslovým chlebom na zmiernenie tej silnej chuti. Zostalo mi ešte na dva dni. Teším sa.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmarie5 11. apríla 2013 o 23:21

    U nás sme dnes mali k večeri prvú dávku medvedieho cesnaku, ešte je dosť mladučký, ale zajtra na raňajky už bude šalátik, teším sa a vďaka za recept, Privítala by som aj podrobnejší recept na pesto z medvedieho cesnaku,,,,,,,,
    @zareaguj
  • safran - fotkasafran 24. marca 2014 o 21:35

    Vyskúšam zajtra s bielou špargľou :-)
    @zareaguj
  • safran - fotkasafran 25. marca 2014 o 14:14

    dojedené :-) nové, svieže, jemne štipľavé... veľmi dobré
    skúsim ešte verziu na čiernej horčici restovať na masle alebo ghee
    @zareaguj
  • alena45 - fotkaalena45 25. marca 2014 o 16:25

    ďakujem, mám radosť, že chutilo, aj to, že si sa neunúvala to ešte dopísať.
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist