Medový pstruh

Autor receptu: redakcia

600 minút
príprava
34-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po bokoch.
  2. Dôkladne ho osolíme, okoreníme (vrátane materinej dúšky), dáme do marinády a odložíme do chladničky na 7-10 hodín. Alobal vytrieme maslom, naň položíme pstruha, do brušnej dutiny aj navrch pridáme kúsky masla.
  3. Zabalíme ho do viacerých vrstiev a dáme piecť na rošt na 17-20 minút z každej strany. Prípravu môžeme realizovať aj bez alobalu (napríklad v pekáči). V tom prípade však pstruha počas prípravy polievame výpekom.
  4. Tesne pred dokončením ho podľa chuti jemne pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s pečenými zemiakmi a kvalitným sektom.
  5. Marináda: pozostáva zo zmesi ingrediencií - med, žĺtok, worcesterská omáčka, horčica, roztlačený cesnak, pomletá vyškvarená slanina. Pred marinovaním všetko dôkladne premiešame.