Krémeš
Medový krémeš s vaječným likérom
Autor receptu: redakcia
Postup- Cesto: Za stáleho
miešania zohrejeme a vymiešame 2 vajcia,
práškový cukor, med, mierne rozpustené maslo
a postupne pridávame mlieko a sódu bikarbónu. Necháme zovrieť a hneď odstavíme. Pár minút necháme chladnúť a potom zmes
prelejeme do múky a vypracujeme cesto.
- Cesto rozdelíme na 2 časti a obe rozvaľkáme. Na cesto
priložíme plech, na ktorom budeme piecť,
a obrežeme ho nožíkom, aby sme dosiahli
potrebnú veľkosť. Cesto prenesieme pomocou
valčeka na opačnú stranu plechu,
na ktorý sme dali papier na pečenie. Obe cestá
pečieme pri teplote 175 °C asi 6 – 8 minút.
- Pudingový krém: Do dvoch tretín množstva mlieka pridáme a zamiešame 3 žĺtky a za stáleho miešania zohrejeme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok a vlejeme do horúceho
mlieka so žĺtkami. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding a odstavíme. Do horúceho
pudingu vmiešame vanilkový, kryštálový cukor
a vaječný koňak. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.
- Šľahačka: Smotanu vyšľaháme, pridáme stužovač, vanilkový cukor a jemne premiešame.
- Upečené vychladnuté pláty naplníme pudingovým krémom a šľahačkou.
|