Krémeš

Medový krémeš s vaječným likérom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Cesto: Za stáleho miešania zohrejeme a vymiešame 2 vajcia, práškový cukor, med, mierne rozpustené maslo a postupne pridávame mlieko a sódu bikarbónu. Necháme zovrieť a hneď odstavíme. Pár minút necháme chladnúť a potom zmes prelejeme do múky a vypracujeme cesto.
  2. Cesto rozdelíme na 2 časti a obe rozvaľkáme. Na cesto priložíme plech, na ktorom budeme piecť, a obrežeme ho nožíkom, aby sme dosiahli potrebnú veľkosť. Cesto prenesieme pomocou valčeka na opačnú stranu plechu, na ktorý sme dali papier na pečenie. Obe cestá pečieme pri teplote 175 °C asi 6 – 8 minút.
  3. Pudingový krém: Do dvoch tretín množstva mlieka pridáme a zamiešame 3 žĺtky a za stáleho miešania zohrejeme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok a vlejeme do horúceho mlieka so žĺtkami. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding a odstavíme. Do horúceho pudingu vmiešame vanilkový, kryštálový cukor a vaječný koňak. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.
  4. Šľahačka: Smotanu vyšľaháme, pridáme stužovač, vanilkový cukor a jemne premiešame.
  5. Upečené vychladnuté pláty naplníme pudingovým krémom a šľahačkou.