Foto: ancicka
Ja si myslím ,že je to veľmi starý recept,lebo ja ho mám už od nebohej jednej kuchárky.
48
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Suroviny
30 dkg |
|
štipka |
|
1,rovna čl |
|
2 PL |
|
5 dkg |
|
2 ks celé |
|
troška |
|
15 dkg /Palmarím |
|
Plnka: | |
1 l |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
12 dkg |
|
na posypanie kokáča |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto ado misky,
-
2
a spojené vypracujeme na doske.Rozdelíme na poly.
-
3
každú časť vyvaľkáme vo veľkosti plechu a na pomastenom upečieme.
-
4
Oddelíme žltky od bielka a pridáme do mlieka.Dáme cukor,a zlatý klas a uvaríme puding.
-
5
Vyšľaháme tuhý sneh a do horúceho ho zamiešame,tak aba sa bielka v pudingu uvarili.
-
6
Ešte horúci vylejeme na jedno cesto ,rozotrieme a zakryjeme druhým.
-
7
Plat cesta jemne pritlačíme a pocukrujeme.Necháme vychladnúť ,
-
8
...a nakrájame na širšie rezy.Dobrú chuť!
@ marienka44,Zo zlatého klasu plnka je výborna a netečie.Ona pekne stuhne a aj dobré sa krája.Práveže,ked je v plnke múka,tak plnka je mäkká.Medový plat nieje tvrdý a celkové koláč nieje veľmi sladký.
@ ,Skúste ho upiecť,je nenáročný a veľmi chutný.My ho máme radšej ako krémeš z lístkového cesta.
@etulik ,dík!