Medový krémeš fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 20. septembra 2011
Medový krémeš (fotorecept)
Foto: ancicka

Ja si myslím ,že je to veľmi starý recept,lebo ja ho mám už od nebohej jednej kuchárky.

48
porcií
50 minút
príprava
10-12 minút
na 160-170 °C

Suroviny

30 dkg
 štipka
1,rovna čl
2 PL
5 dkg
2 ks celé
troška
15 dkg /Palmarím
Plnka:
1 l
3 ks
3 ks
12 dkg
 na posypanie kokáča




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto ado misky,

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a spojené vypracujeme na doske.Rozdelíme na poly.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    každú časť vyvaľkáme vo veľkosti plechu a na pomastenom upečieme.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oddelíme žltky od bielka a pridáme do mlieka.Dáme cukor,a zlatý klas a uvaríme puding.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyšľaháme tuhý sneh a do horúceho ho zamiešame,tak aba sa bielka v pudingu uvarili.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte horúci vylejeme na jedno cesto ,rozotrieme a zakryjeme druhým.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plat cesta jemne pritlačíme a pocukrujeme.Necháme vychladnúť ,

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...a nakrájame na širšie rezy.Dobrú chuť!

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

boba48
pekne vyzera,spróbuje upeic,mam nazdieje ze będzie jak twoje ciasto
valeri
Pekný zákusok, ukladám si ho. Ak môžem poradiť - ja medové pláty pekávam, na radu jednej starej cukrárky, na plechu otočenom hore dnom, ľahšie sa prenáša a cesto má krajšie okraje.
sonulienka
je krásne a medové mám strašne rada ale ešte som nenabrala odvahu upiecť ale po tomto recepte to určite skúsim ukladám
marienka44
@Ancicka ,ja mam recept do kremesov okrem ZK aj s pridavkom hrubej muky. Potom krem netecie a je stabilny a husty. Recept je od cukrara, ktory chodil so sladkostami na rozne púte a jarmoky. Musim ho pohladat, ale tusim tam ide 5 PL hrubej muky okrem ZK a cukru na 1 l mlieka. :-)
elisticka
mnam musia byt vynikajuce.-) @marienka44 ani tento krem netecie robim taky isty no mozes pridat recept vyskusame aj tvoj...
bozulka
Dezerty by som nemala,ale tento je taký lákavý...!
orchidea
Ja dávam na krém ešte aj šľahačku, ale krémeška je výborná aj bez nej.
danculka
pekný krémeš,my dve máme asi pochody mysľou stejné,aj ja som robila z medového cesta...
dogagador
parada, vyzera skutocne tak, ze mam chut natiahnut riku a zobrat si :-)
ewitka
@ancicka krásny koláčik,ty si odborníčka na pečenie. Vždy sa poteším, keď vidím, že si pridala nejaký recept, lebo viem že to bude bomba. Vďaka za recept.
vavan
mňamkový krémeš.mne stačí aj bez šľahačky aj bez múky:-)))
babkamt
Práve pijem kávičku.Pasoval by mi k nej krémeš,také dva kúsky,no dobre,nie som tu sama ,tak len jeden.Mňam.
hviezdickaz
Tak teraz si ma vazne potesila :-D ,budeme mat oslavu narodenin a menin mojho manzela,a tymto si u neho vazne splhnem :-) ,je to jeho NAJ zakusok ... Vdaka za receptik :-)
ancicka
@ ,dakujem vám za milé komentáre.Som rada,že sa vám medový krémeš " ľúbi".
@ marienka44,Zo zlatého klasu plnka je výborna a netečie.Ona pekne stuhne a aj dobré sa krája.Práveže,ked je v plnke múka,tak plnka je mäkká.Medový plat nieje tvrdý a celkové koláč nieje veľmi sladký.
@ ,Skúste ho upiecť,je nenáročný a veľmi chutný.My ho máme radšej ako krémeš z lístkového cesta.
huck
@ancicka zakusok je supeeer!!! Ale ešte jedna prakticka otazka.... Ty ich maš sice velmi krasne , uhladne nakrajane... No mne sa vnucuje otazka - nie je problem s krajanim na konci ked je kremeš naplneny kremom, prikryty hornym platom a pocukroveny.... ? Ja totiž hornu koru kremeša z listkoveho cesta nakrajam na kocky a jednu po jednu poukladam na navrsteny krem a potom kremeš až po dolnu koru a tak mam pekne uhladne kremeše. Obavam sa , aby som zakusok nepokazila pri krajani ... lebo ako sa vravi - Koniec, dielo krasi!
etulik
mňamky mňam, určite vyskúšam, ukladám si....
ancicka
@huk ,O krájenie sa neboj.Dobré je neplniť večer,nechať do rána,cesto trocha zmäkne a potom zúbkovým nožíkom ho pokrájať.za každým krájaním vždy nozík utrieť.Môžeš skúsiť aj do teplej vody,ale ja som krájala na sucho a nožík som vždy utrela.Ja mám jemný zúbkový nožík,ktorým krájam.Ja si na krájanie vždy dám zaležať.Pri krájaní treba mať trpezlivosť.Ked ho vyskúšaš určite budeš spokojna a vydarí sa aj krájanie!
@etulik ,dík!
janger
Aj ja by som si veru dala, vyzera tak lakavo:-).
cica2
tento poznám a vrelo všetkým odporúčam, je naozaj výborný @ancicka krásne sa ti vydaril, si šikuľka!
pivonka
Tiež obdivujem, ako to máš krásne, pravidelne nakrájané, ako podľa pravítka.
modrykamen
Niečo také robila moja mamina - plnka bez masla a šľahačky. Ja to najbližšie urobím, ale vzhľadom na moju lenivosť cesto bude z kupenského lístkového cesta. Ďakujem za pripomenutie mojej mladosti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia