Medovo-pikantné kuracie štvrte (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tieto kuracie štvrte sú najlepšie údené. No keď nie sú uspokojím sa aj neúdenými. Je to nenáročné jedlo na prípravu a mám ho veľmi rád.

5
porcií
15 minút
príprava
70 minút
na 180 a 200 °C

Postup

  1. Suroviny na marinádu si zarobím ako prve. Vývar dávam horúci nech sa mi to pekne zmieša spolu.
  2. Kuracie štvrte očistím osolím a dám do hrnca na pečenie. Pod mäso som dal pór krájaný na kolieska.
  3. Mäso natriem marinádou a podlejem trochou vody. A pridám maslo. Zakryjem alobalom a dám piecť do rúry na 180°C na 50 minút. Teplotu a čas si prispôsobte vlastnej rúre. Po 50 minútach mäso je mäkké tak ho odokryjem a potriem zvyšnou marinádou. Dám späť do rúry piecť na gril pri 200 °C asi na 20 minút. Treba si to sledovať, lebo med s cukrom ma snahu prihorieť. Mäso často podlievať výpekom z hrnca. Nech mäso pekne prejde cele marinádou.
  4. Keď nám mäso začne sa červenať máme hotovo. Pozor nenechať zhorieť. Vytiahneme z rúry a krása a vôňa ani nehovorím.
  5. Počas pečenia som k tomu urobil hráškovú ryžu. Mäso je sladko pikantné a veľmi dobrej chute. Nenáročné na prípravu. Želám aj Vám dobrú chuť na takéto kura. Údené je ešte najsam lepšie, ako hovorila dcéra keď bola mala.