Medovo-kávové kocky fotorecept
Foto: olinecka
Medový korpus a kávový krém doplnený piškótami. Nenáročný
recept, ktorý zvládne aj začiatočník.
Zdroj: Recept na medové cesto od @Olinecka nájdete TU
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
Kávový krém: | |
400 ml (16 %) |
|
9 PL |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
1 a 1/2 PL (Nescafe Crema) |
|
250 g (alebo maslo) |
|
Šľahačka: | |
400 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
podľa potreby (na namáčanie piškót) |
|
podľa potreby |
|
(preosiate alebo čokoládové zdobenie) |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme kávový krém. Do misy dáme všetky ingrediencie (suroviny), varechou dobre premiešame, dáme na vodný kúpeľ. Miešame do zhustnutia, netrvá to dlho asi 10-12 minút, čím viac percent má smotana, tým skôr zhustne, viď foto. Zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka spojíme s vychladnutou kávovou plnkou.
-
2
Keďže medový korpus som už mala upečený, nepíšem postup. V mojich receptoch je postup na medové korpusy (napr. https://varecha.pravda.sk/recepty/medove-rezy-s-piskotami-fotorecept/77315-recept.html). Boky upečeného cesta upravíme a nanesieme kávový krém.
-
3
Piškóty namáčame do vaječného likéru a ukladáme plochou stranou nahor.
-
4
Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha a rovnomerne rozotrieme na poukladane piškóty.
-
5
Zákusok odložíme do chladničky stuhnúť, pred podávaním posypeme preosiatym kakaom alebo čokoládovými hoblinkami. Pokrájame na kocky, rezy a pod... Dobrú chuť.
Aj Tebe krásny zbytok dňa.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči.