Kávový zákusok
Medovo-kávové kocky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Medový korpus a kávový krém doplnený piškótami. Nenáročný
recept, ktorý zvládne aj začiatočník.
45-50 minút príprava |
10-12 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme kávový krém. Do misy dáme všetky ingrediencie (suroviny), varechou dobre premiešame, dáme na vodný kúpeľ. Miešame do zhustnutia, netrvá to dlho asi 10-12 minút, čím viac percent má smotana, tým skôr zhustne, viď foto. Zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka spojíme s vychladnutou kávovou plnkou.
- Keďže medový korpus som už mala upečený, nepíšem postup. V mojich receptoch je postup na medové korpusy (napr. https://varecha.pravda.sk/recepty/medove-rezy-s-piskotami-fotorecept/77315-recept.html). Boky upečeného cesta upravíme a nanesieme kávový krém.
- Piškóty namáčame do vaječného likéru a ukladáme plochou stranou nahor.
- Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha a rovnomerne rozotrieme na poukladane piškóty.
- Zákusok odložíme do chladničky stuhnúť, pred podávaním posypeme preosiatym kakaom alebo čokoládovými hoblinkami. Pokrájame na kocky, rezy a pod... Dobrú chuť.