Kávový zákusok

Medovo-kávové kocky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Medový korpus a kávový krém doplnený piškótami. Nenáročný recept, ktorý zvládne aj začiatočník.

45-50 minút
príprava
10-12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme kávový krém. Do misy dáme všetky ingrediencie (suroviny), varechou dobre premiešame, dáme na vodný kúpeľ. Miešame do zhustnutia, netrvá to dlho asi 10-12 minút, čím viac percent má smotana, tým skôr zhustne, viď foto. Zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka spojíme s vychladnutou kávovou plnkou.
  2. Keďže medový korpus som už mala upečený, nepíšem postup. V mojich receptoch je postup na medové korpusy (napr. https://varecha.pravda.sk/recepty/medove-rezy-s-piskotami-fotorecept/77315-recept.html). Boky upečeného cesta upravíme a nanesieme kávový krém.
  3. Piškóty namáčame do vaječného likéru a ukladáme plochou stranou nahor.
  4. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha a rovnomerne rozotrieme na poukladane piškóty.
  5. Zákusok odložíme do chladničky stuhnúť, pred podávaním posypeme preosiatym kakaom alebo čokoládovými hoblinkami. Pokrájame na kocky, rezy a pod... Dobrú chuť.