Medový zákusok
Medový zákusok

Medovo-citrónové jednohubky fotorecept

papkoska - fotkapapkoska, 22. decembra 2019
Medovo-citrónové jednohubky (fotorecept)
Foto: papkoska

Pôvodný recept na koláčiky som mala z časopisu, ale príkro sladkú karamelovú plnku som zamenila za našu obľúbenú citrónovú. Trošku prácny recept, ale výsledok stojí za to.
Zdroj: Môj fotorecept na prípravu citrónovej plnky nájdete TU

10
porcií
120 minút
príprava
5 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
120 g
100 g
140 g
2 ks
2 ČL
500 g
Plnka:
300 ml
1 bal.
3 PL
250 g
1 bal.
1 ks
Na dokončenie:
150 g mleté
 (alebo ríbezľový)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešame, zabalíme do sáčku a necháme do druhého dňa v chladničke odpočívať. Na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku 3 mm, najlepšie medzi dvomi fóliami, pretože sa cesto z medu dosť lepí. Vykrajujeme kolieska s priemerom 3-4 cm. Pečieme pri teplote 150 °C (teplovzdušná rúra) asi 5 minút. Z cesta nám vyjde asi 5 plechov koliesok, ktoré sa pečením nafúknu a vyzerajú ako medové piškóty. Pozor, pečú sa rýchlo, treba ich sledovať, lebo med rád prihorí.

    Medovo-citrónové jednohubky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    20 koliesok rozmrvíme prstami a premiešame s mletými vlašskými orechmi. Pripravíme si plnku. Fotopostup mám pri recepte na medovú roládu: https://varecha.pravda.sk/recepty/medova-rolada-fotorecept/69686-recept.html

    Medovo-citrónové jednohubky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kolieska rozdelíme na tretiny. Prvú vrstvu natrieme lekvárom, priložíme druhé koliesko, potrieme pripravenou plnkou, priložíme tretie koliesko. Necháme hodinu v chlade stuhnúť.

    Medovo-citrónové jednohubky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec celé kolieska potrieme plnkou zvrchu a obalíme v zmesi orechov a rozmrvených koliesok. Necháme aspoň 4 dni zmäknúť a rozležať.

    Medovo-citrónové jednohubky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: