Medovo-citrónové jednohubky fotorecept
Foto: papkoska
Pôvodný recept na koláčiky som mala z časopisu, ale príkro sladkú karamelovú plnku som zamenila za našu obľúbenú
citrónovú. Trošku prácny recept, ale výsledok Zobraziť celý popisPôvodný recept na koláčiky som mala z časopisu, ale príkro sladkú karamelovú plnku som zamenila za našu obľúbenú
citrónovú. Trošku prácny recept, ale výsledok stojí za to.
Zdroj: Môj fotorecept na prípravu citrónovej plnky nájdete TU
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
120 g |
|
100 g |
|
140 g |
|
2 ks |
|
2 ČL |
|
500 g |
|
Plnka: | |
300 ml |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
Na dokončenie: | |
150 g mleté |
|
(alebo ríbezľový) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiešame, zabalíme do sáčku a necháme do druhého dňa v chladničke odpočívať. Na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku 3 mm, najlepšie medzi dvomi fóliami, pretože sa cesto z medu dosť lepí. Vykrajujeme kolieska s priemerom 3-4 cm. Pečieme pri teplote 150 °C (teplovzdušná rúra) asi 5 minút. Z cesta nám vyjde asi 5 plechov koliesok, ktoré sa pečením nafúknu a vyzerajú ako medové piškóty. Pozor, pečú sa rýchlo, treba ich sledovať, lebo med rád prihorí.
-
2
20 koliesok rozmrvíme prstami a premiešame s mletými vlašskými orechmi. Pripravíme si plnku. Fotopostup mám pri recepte na medovú roládu: https://varecha.pravda.sk/recepty/medova-rolada-fotorecept/69686-recept.html
-
3
Kolieska rozdelíme na tretiny. Prvú vrstvu natrieme lekvárom, priložíme druhé koliesko, potrieme pripravenou plnkou, priložíme tretie koliesko. Necháme hodinu v chlade stuhnúť.
-
4
Nakoniec celé kolieska potrieme plnkou zvrchu a obalíme v zmesi orechov a rozmrvených koliesok. Necháme aspoň 4 dni zmäknúť a rozležať.
Diskusia k receptu