Medový zákusok

Medovo-citrónové jednohubky (fotorecept)

Autor receptu: papkoska

Pôvodný recept na koláčiky som mala z časopisu, ale príkro sladkú karamelovú plnku som zamenila za našu obľúbenú citrónovú. Trošku prácny recept, ale výsledok stojí za to.

10
porcií
120 minút
príprava
5 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto zmiešame, zabalíme do sáčku a necháme do druhého dňa v chladničke odpočívať. Na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku 3 mm, najlepšie medzi dvomi fóliami, pretože sa cesto z medu dosť lepí. Vykrajujeme kolieska s priemerom 3-4 cm. Pečieme pri teplote 150 °C (teplovzdušná rúra) asi 5 minút. Z cesta nám vyjde asi 5 plechov koliesok, ktoré sa pečením nafúknu a vyzerajú ako medové piškóty. Pozor, pečú sa rýchlo, treba ich sledovať, lebo med rád prihorí.
  2. 20 koliesok rozmrvíme prstami a premiešame s mletými vlašskými orechmi. Pripravíme si plnku. Fotopostup mám pri recepte na medovú roládu: https://varecha.pravda.sk/recepty/medova-rolada-fotorecept/69686-recept.html
  3. Kolieska rozdelíme na tretiny. Prvú vrstvu natrieme lekvárom, priložíme druhé koliesko, potrieme pripravenou plnkou, priložíme tretie koliesko. Necháme hodinu v chlade stuhnúť.
  4. Nakoniec celé kolieska potrieme plnkou zvrchu a obalíme v zmesi orechov a rozmrvených koliesok. Necháme aspoň 4 dni zmäknúť a rozležať.