Foto: ancicka
Jednoduchý,rýchly a chutný.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
450 g |
|
200 g |
|
300 g Palmarín |
|
1 |
|
/nemúsi byť/ |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
500 g |
|
3 PL |
|
1/2,balíčka |
|
1 ks malé |
|
1 PL |
|
od oka za hrsť |
|
Postup
-
1
Medovka sa mi rozrástla a z roka na rok je jej viac.Už mám aj na zimu nasúšenej,tak teraz trocha vymýšľam,kam ju môžem použiť.Teraz som ju pridala do tvarohu .
-
2
Z úvedených surovín na cesto,vypracujeme hladké cesto.
-
3
Z cesto si oddelíme menšiu tretinku na mriežku.,
-
4
Vyvaľkáme a dáme na vymastený plech.Cesto je dosť krehké,tak si ho môžme rozdeliť na 4 a tak ho zlepiť a prstami upraviť.
-
5
Pripravíme tvarohovú plnku.Ak je tvaroh suchý,tak pod tvaroh môžme jemne potrieť lekvár,alebo ho zmiešať z uvareným vanilkovým pudingom.
-
6
Medovkové listky si nakrájame,asi za hrsť,
-
7
pridáme k tvarohu a zamiešame.
-
8
Tvaroh rovnomerne rozotrieme na cesto,
-
9
zo zbytku cesta urobíme mriežku a dáme upiecť.
@danculka ,ved medovka je trvaca rastlinka.Ked u nás prezimuje,čo u nás su silnejšie mrazy,tak u vás musí tiež.
Dakujem vám za komentáre.
@akeber ,a ten sirup urobím,zatiaľ som nemala čas,lebo son dosť veľa zavárala.Medovku som už dva razy zostrihala a zase je jej dosť,tak bude sirup.