Medovkový linzer koláč s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Jednoduchý,rýchly a chutný.
30 porcií |
20 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Medovka sa mi rozrástla a z roka na rok je jej viac.Už mám aj na zimu nasúšenej,tak teraz trocha vymýšľam,kam ju môžem použiť.Teraz som ju pridala do tvarohu .
- Z úvedených surovín na cesto,vypracujeme hladké cesto.
- Z cesto si oddelíme menšiu tretinku na mriežku.,
- Vyvaľkáme a dáme na vymastený plech.Cesto je dosť krehké,tak si ho môžme rozdeliť na 4 a tak ho zlepiť a prstami upraviť.
- Pripravíme tvarohovú plnku.Ak je tvaroh suchý,tak pod tvaroh môžme jemne potrieť lekvár,alebo ho zmiešať z uvareným vanilkovým pudingom.
- Medovkové listky si nakrájame,asi za hrsť,
- pridáme k tvarohu a zamiešame.
- Tvaroh rovnomerne rozotrieme na cesto,
- zo zbytku cesta urobíme mriežku a dáme upiecť.