Medové trochu inak

galka01 - fotkagalka01, 17. februára 2013
Medové trochu inak
Foto: galka01

Medové trochu inak je úplná kalorická bomba aspoň pre moju rodinku...sú to klasické medové pláty robené na spôsob smotanovej torty. Nie je to môj Zobraziť celý popisMedové trochu inak je úplná kalorická bomba aspoň pre moju rodinku...sú to klasické medové pláty robené na spôsob smotanovej torty. Nie je to môj recept, niečo podobné som našla kedysi dávno na internete,ale medovníky boli kupované z obchodu. Vylepšila som to domácim pečeným medovcom, tak posúvam nápad ďalej...skúste posúdiť.

90-120 minút
príprava

Suroviny

500 g
200 g
200 g
2 ks
2 PL
2 čl
2 čl
300 g
80 g
100 g
3 PL
1 ks
500 g
5 ks
3 ks
3 PL
3 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Zo surovín si vypracujeme cesto a rozdelíme na 2 časti. Prvú časť rozgúľame na obdĺžnik a upečieme na papieri na pečenie na opačnej strane plechu pri 180-tke. Pozor...cesto sa upečie dosť rýchlo. Nasekané vlašské orechy spolu s maslom, cukrom, medom vanilínovým cukrom dáme na panvičku, necháme všetko rozpustiť a osmažíme do zlata. Ešte horúcu zmes kladieme na surový medový plát a tiež upečieme dozlata. Upečené pláty necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vychladnuté pláty polejeme rumom, jeden plát natrieme nutellou, druhý plát čučoriedkovým džemom a spojíme. Spojené pláty pokrájame na malé obdĺžniky alebo malé štvorce. Zmiešame si kyslú smotanu a vanilínovým cukrom a pripravíme si väčšiu nádobu. Na dno nádoby uložíme pokrájané medové kúsky, potrieme kyslou smotanou a posypeme pokrájanými banánmi. Pokračujeme ako pri smotanovej torte.....striedavo vrstvíme jednotlivé suroviny a jemne prstami pozatláčame. Hotovú masu zabalíme do alobalu alebo fólie a dáme odležať do chladu minimálne na 6hod....a servírujeme.Kľudne môžme použiť napr. aj šľahačku, kúsky čokolády...

  3. 3

    Možno si pochutíte aj vy, ja som to servírovala v pohároch na víno...nič iné ma nenapadlo...

    Medové trochu inak - obrázok 3

Diskusia k receptu

violetacamorova
Moze to byt velmi dobre, ked si predstavit tu chut medovych platov a kyslej smotany, nieco ako tie pochutkove torty s trochu vyssim levelom. Ukladam si.
evanaaa
Rozumiem dobre? Upečiem jeden plát, bez ničoho. Na ten druhý plát dám pred pečením orechovo-medovú zmes? Ale rada by som ochutnala, sú tam všetko dobré veci, konečný výsledok musí stáť za to......je tam síce veľa ingrediencií, ale ako píšem, samé dobroty.
galka01
evanaaa...áno, vypadá to asi hrozne, aj technologický postup,ale nám to pochutilo...xi.xi.xi...
evanaaa
@galka01 , ja som nekritizovala, len som nerozumela ukladaniu a plneniu tých plkátov, ale treba si viackrát prejsť postup.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia