Medové rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 4. októbra 2014
Medové rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Jemnučké,mäkkučké.

44
porcií
60 minút
príprava
10-12 minút
na 180-200 °C

Suroviny

150 g
2 ks
2 PL
1 čl
50 g
400 g
Plnka:
1/2 l
2 ks
1 ks
250 g (Hera)
200 g
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukor,vajcia,med,sodu a palmarín dáme do hrnca nad paru a za stáleho miešania zohrievame,skoro až do bodu varu.Vtedy zmes tuhne.Horúcu zmes vylejeme do múky a spracujeme cesto,rozdelíme na 4 častí a vypracujeme guľky.

    Medové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Každú rozvaľkáme vo veľkosti plechu a na dobré pomastenom upečieme.cesto je veľmi tenučke,tak dáme pozor,aby pri pečení moc nezhnedlo.Hned po upečení ,ešte horúce dáme cesto z plechu dole.

    Medové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mlieka,zlatých klasov a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnuť.vymiešame do penista a po čiastkach pridávame krém a vyšľaháme.

    Medové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plmíme tak,že si plnku rozdelíme na polovicu a plníme ,cesto,krém,

    Medové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    cesto lekvár ,cesto krém a cesto.Koláč po naplnení zaťažíme a necháme aspoň 4 hodinky odležať.

    Medové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom povrch potrieme čokoládovou polevou a ked zatuhne,nakrájame na rezy.

    Medové rezy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
Ze by som sa konecne naucil robit medove rezy ?
Odpoviem si sam !.Ano, podla tvojho receptu kde medovnicky vyzeraju ako vystrihnute z peknej omalovanky.Moja poklona a vdaka za recept.
Ja pracujem s cestom velmi rychlo, aby nevychladlo. Potom sa neda dobre rozvalkat. Pracujem najprv s jednym bochnickom a zvysne dam do hrnca, kde sa varila zmes, zakryjem pokrievkou, a este hrniec dam do mikrovnky aby dlhsie drzal teplo. Alebo zakryjem hrubym uterakom. Vyvalkany plat cesta dam na zadnu stranu plechu, nie dnu do plechu. Zadnu stranu najprv silno pomucim. Ked vyberam z rury plat si sam smykne dolu z plechu. Ak je niekde malinko prilepeny, nozom trochu podvihnem. Ak dvam druhy, treti a stvrty plat, uz vobec nemucim. Pecene platy sa same smykaju dole. Vzvdy peciem s dvomi plechmi. Jeden ide do rury a kym sa ten pecie, druhy valkam a davam na plech. @Ancicka tvoje medove vyzeraju krasne. Vidno aka si sikovna a profesionalna.
Ze si ty sikulka o tom niet pochyb.Tvoje medove rezy vyzeraju uzasne,mam velmi rada taketo,kde je aj lekvar,nie su take mdle,lekvar tam zvyrazni aj chut plnky.
Ale by som si z nich dala! Naposledy som asi jedla od mojej mamy, tá ich často robievala, ale bez džemu, len s krémom a vrch iba pocukrila, tiež ich robila na opaku plechu a zosúvala z neho. No v poslenú dobu sa jedovala, mala zlú rúru, rýchlo jej v nej horelo, ale sa snažila ustriehnuť.....ešte aj brat sa ich od nej naučil piecť.
Vyzerajú krásne, len by som chcela vedieť čím je najlepšie zaťažiť koláč keďže som to ešte nerobila, som v tom nováčik. Poraďte mi prosím!!Ďakujem!
daj na platy plech alebo dosku na krajanie a na vrch poloz co mas po ruke - kucharske knihy, liatinovy hrniec...
takto zatazujem napr grilazky :-)
a prosím, prečo sa musí piecť navonkajšej strane plechu? tiež som kedysi dávno pekávala tieto rezy, ale nepamätám si , či na rube plechu. poradte, dakujem
Najjednoduchsie je vyvalkat cesto na peciacej folii a na nej ho aj upiect.Po upeceni odstranit foliu a nechat vychladnut volne.Ja mam viac folii a tak si to pripravim vopred a potom uz len strazim ruru.
Najjednoduchsie je vyvalkat cesto na peciacej folii a na nej ho aj upiect.Po upeceni odstranit foliu a nechat vychladnut volne.Ja mam viac folii a tak si to pripravim vopred a potom uz len strazim ruru.
Veľmi ďakujem za tento recept, moja babka robila dlhé roky medové rezy a po nej to nemal kto prebrať každý sa to bál spraviť. Keď som videla ako pekne ti vyšli skúsila som a pred celou rodinou žiarim :) Už pečiem druhý plech Ďakujeeeeeem :)

Pridaj komentár k receptu: