Medové rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Jemnučké,mäkkučké.

44
porcií
60 minút
príprava
10-12 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Cukor,vajcia,med,sodu a palmarín dáme do hrnca nad paru a za stáleho miešania zohrievame,skoro až do bodu varu.Vtedy zmes tuhne.Horúcu zmes vylejeme do múky a spracujeme cesto,rozdelíme na 4 častí a vypracujeme guľky.
  2. Každú rozvaľkáme vo veľkosti plechu a na dobré pomastenom upečieme.cesto je veľmi tenučke,tak dáme pozor,aby pri pečení moc nezhnedlo.Hned po upečení ,ešte horúce dáme cesto z plechu dole.
  3. Z mlieka,zlatých klasov a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnuť.vymiešame do penista a po čiastkach pridávame krém a vyšľaháme.
  4. Plmíme tak,že si plnku rozdelíme na polovicu a plníme ,cesto,krém,
  5. cesto lekvár ,cesto krém a cesto.Koláč po naplnení zaťažíme a necháme aspoň 4 hodinky odležať.
  6. Potom povrch potrieme čokoládovou polevou a ked zatuhne,nakrájame na rezy.