Medová torta

Medová torta

Autor receptu: katarinalucanova

Torta z medových plátov a krému z mascarpone v tvare srdca.

12
porcií
30 (+ odležanie) minút
príprava
8-10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z uvedených surovín spracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do folie a necháme v chladničke odležať cca 3 hodiny. Odležané cesto rozdelíme na dve časti. Na papieri na pečenie vyvaľkáme cesto a vykrojíme do požadovaného tvaru. Postupne upečieme. Pečie sa krátko, cca 8-10 minút.
  2. Krém: Mascarpone, smotanu, vanilkový cukor a olé puding vyšľaháme na hustý hladký krém.
  3. Dokončenie: Medový plát potrieme v strede džemom, džem nedávame až ku okrajom. Hladkou špičkou nastriekame polovicu krému. Na krém položíme druhý plát a postup zopakujeme. Nakoniec ozdobíme ovocím. Tortičku necháme aspoň 2 hodiny odležať v chladničke.