Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Mali sme netradične cez týždeň panenku. Je to taká rýchlovka, veľmi chutná. Inšpirovala som sa tu aj inde. K zelenému koreniu som ešte na ochutenie pridala šalviu. K tomu jednoduchá smotanová omáčka. Zároveň som vyskúšala medový dressing k šalátu podľa Skillet, ktorý je naozaj výborný, ďakujem :)

Postup

  1. Panenku umyjeme, osušíme a nakrájame na rezníky cca 3 cm hrubé.
  2. Poklepeme ich hánkami prstov alebo opačnou stranou noža.
  3. Nadrvíme si korenie a šalviu, môžete použiť aj čerstvú. Pridala som olej a trošku soli a vyrobila takú kašičku.
  4. Medailónky som postupne natierala a ukladala na seba. Marinádu vmasírujte, prsty si oblížte, a nechajte mäsko chvíľu odpočívať. Iba toľko, čo dáme variť zemiaky a spravíme šalát.
  5. Na šalát mi prišlo vhod vyskúšať medový dressing od Skillet z jej receptu Šalát s medovým dressingom , len ako som avizovala, miesto jablkového octu som dala citrón. Dressing je fantastický! Mám takú vychytávku, možno sa vám zapáči, že dresing urobím vopred v uzatvárateľnej nádobe, pridám potrhanú listovú zmes, zatvorím a už len hrk-hrk, šalát sa sám premieša, prípadne mu trochu pomôžeme lyžicou. Zároveň sa dá dobre skladovať a zostane dlhšie čerstvý.
  6. Odležanú panenku rýchlo opečieme na rozpálenom oleji. Ja som piekla naozaj iba 2 minúty z každej strany a hneď odložila pod pokrievku do tepla.
  7. Na omáčku som na troške oliv. oleja orestovala rozpolené cherry rajčiny, zaliala smotanou, priliala výpek z mäsa a nechala chvíľu redukovať. Dochutíme drveným zeleným korením a na záver aj korením z nálevu. Zjemníme plátkom masla. Podľa potreby dosolíme, dochutíme, ale ani nie je treba, zelené korenie je pikantné a to z nálevu aj dostatočne slané.
  8. Mali sme k tomu iba jednoduché zemiaky v šupe s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť :)