Šalát s medovým dressingom

skillet - fotkaskillet, 20. októbra 2014
Šalát s medovým dressingom
Foto: skillet

Ľahké chutné predjedlo, šalát, alebo aj večera. Moja obľúbená kombinácia chutí.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

30 g
50 g
100 g
100 g
50 g
30 g
20 g
Dresing:
1 PL
1 PL
3 PL
6 PL
 štipka
 štipka




Postup

  1. 1

    Čerstvú zeleninu umyjeme a nakrájame. Dáme do misky spolu s listami rôznych šalátov, aké máme radi.

  2. 2

    Z uvedených surovín vymiešame medový dressing, podľa chuti osolíme a pridáme biele mleté korenie.

  3. 3

    Na tanier ihneď po zamiešaní naservírujeme: na spodok šaláty, na ne zeleninu, obložíme prosciuttom a trhanou mozarellou.

  4. 4

    Podávame s bagetkou potretou bylinkovým maslom, následne zapačenou. Tanier ozdobíme olejom a kvapôčkami balzamika.

Diskusia k receptu

finczi
Krásne naservírované, myslela som prv, že je to recept profesionálneho kuchára...recept mňam!
kukulienka71
úžasná fotka, klikla som si na tvoje ďalšie recepty, ale tento je prvý, tak sa teším na ďalšie;-) super šalátik s vinnaigrette, prosciutto a mozarella dodá výživovú hodnotu aj výborný šmak, chválim! 5*
marikahr
salatik vyzera fajnovo :-)
ja som podobny nedavno skusila v jednej restauracii, bola v nom aj rukola a stopkate kapary a velmi mi chutil.
Tak odporucam aj tuto kombinaciu ak mate radi ;-)
salinka
Jej, teba ešte nepoznám, vitaj na Vareche a len tak ďalej. Perfektný šalát, aj foto:-)
mariamka
pekne, minimalisticke a vkusne, urcite vyskusam ten dressing, len asi s citronom miesto jablkoveho octu, ten mi nepasuje :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia