Medailónky s hnedou ryžou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br />Teľacie medailónky s ryžou a šampiňónmi sú vynikajúce s vašim obľúbeným šalátom.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Lagris ryžu arborio uvaríme podľa návodu a scedíme.
  2. Zohrejeme olivový olej, na ktorý poukladáme medailónky a opečieme ich dozlatista. Medailónky zľahka osolíme, okoreníme a dáme ich na teplé miesto.
  3. Na ten istý olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju, aby bola sklovitá.
  4. Pridáme nastrúhanú mrkvu, cukety nakrájané na kocky a šampiňóny nakrájané na polovice. Všetko krátko opražíme, pridáme trochu vody a hovädzí bujón.
  5. Potom primiešame ryžu a necháme ju, aby nasiakla šťavu a zmäkla.
  6. Teľacie medailónky podávame s ryžou a s obľúbeným šalátom.