Kapustový koláč
Matrtúch z Párnice (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Obdivujem jedlá našich babičiek. Boli jednoduché a veľmi chutné. Jeden taký jednoduchý teraz pridám aj pre vás.* Len niekoľko surovín a chrumkavá fajnotka je na stole. Netuším, prečo toto kapustové jedlo takto nazvali.
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Kyslú kapustu som vybrala do misy. Keďže ešte svoju sudovú nemám, túto som premyla, lebo bola veľmi kyslá.
- Ku kapuste som pridala múku ako prvú a premiešala ju s kapustou, lebo múky treba toľko, aby cesto nebolo ani husté, ani riedke.
- Pridala som vajce a opäť som ho zamiešala.
- Napokon som pridala mleté korenie. Soľ som nepridala, lebo kapusta je osolená.
- Plech som natrela masťou a kapustové cesto som rovnomerne rozotrela na plech. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla som ho 20 minút, potom som ho vybrala.
- Slaninu som nakrájala na tenké plátky, môžete použiť aj oravskú.
- Uložila som ju na predpečený matrtúch a potom vložila do rúry a ešte piekla 10 minút.
- Upečený taký čerstvý horúci je najchutnejší.
- Nakrájala na kúsky a prajem vám dobrú chuť.