Kapustový koláč

Matrtúch z Párnice (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Obdivujem jedlá našich babičiek. Boli jednoduché a veľmi chutné. Jeden taký jednoduchý teraz pridám aj pre vás.* Len niekoľko surovín a chrumkavá fajnotka je na stole. Netuším, prečo toto kapustové jedlo takto nazvali.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kyslú kapustu som vybrala do misy. Keďže ešte svoju sudovú nemám, túto som premyla, lebo bola veľmi kyslá.
  2. Ku kapuste som pridala múku ako prvú a premiešala ju s kapustou, lebo múky treba toľko, aby cesto nebolo ani husté, ani riedke.
  3. Pridala som vajce a opäť som ho zamiešala.
  4. Napokon som pridala mleté korenie. Soľ som nepridala, lebo kapusta je osolená.
  5. Plech som natrela masťou a kapustové cesto som rovnomerne rozotrela na plech. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla som ho 20 minút, potom som ho vybrala.
  6. Slaninu som nakrájala na tenké plátky, môžete použiť aj oravskú.
  7. Uložila som ju na predpečený matrtúch a potom vložila do rúry a ešte piekla 10 minút.
  8. Upečený taký čerstvý horúci je najchutnejší.
  9. Nakrájala na kúsky a prajem vám dobrú chuť.